Gender centar FBiH: Tematska sjednica posvećena ekonomskom jačanju žena, žrtava nasilja u porodici

 • 06.03.2023.
 • Gender centar Federacije Bosne i Hercegovine obavještava da u saradnji sa Komisijom za jednakopravnost spolova Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH sutra (utorak, 7. marta/ožujka 2023. godine), s početkom u 12:00 sati, u zgradi Parlamenta FBiH (ul. Hamdije Kreševljakovića br. 3), organizira tematsku sjednicu “Ekonomsko osnaživanje žena žrtava nasilja”.

   

  Iz Gender centra ističu da će na ovoj sjednici putem izlaganja razmatrati kvalitetnija međuinstitucionalna saradnja na unapređenju pristupa finansijama i programima za ekonomsko osamostaljivanje žena, žrtava nasilja u porodici, te analiza trenutnog stanja, kao i prijedlozi unapređenja za programe pomoći ovoj ranjivoj populaciji.

   

  Prisutnima će se obratiti predsjednica Komisije za jednakopravnost spolova Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Alma Kratina, direktorica Gender centra FBiH Ana Vuković, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar, direktorica Fondacije INFOHOUSE Dženana Alađuz, te direktorica Fondacije lokalne demokratije Jasmina Mujezinović.

   

  Izjave za medije planirane su u 11:30 sati.

   

  Molimo da medijski pratite ovaj događaj!

   

  Kontakt osoba iz Gender centra FBiH za dodatne informacije je Lejla Hodović, e-mail lejla.hodovic@gcfbih.gov.ba, broj telefona 033/665-883.