Гендер центар ФБиХ: Конференција „Мултидисциплинарни приступ превенцији и борби против фемицида и насиља у породици“

 • 05.12.2022.
 • Обавјештавамо вас да Гендер центар Федерације Босне и Херцеговине у уторак и сриједу (6.12. и 7.12.2022. године) на Илиџи (у Хотелу Хиллс) организира дводневну конференцију о теми „Мултидисциплинарни приступ превенцији и борби против фемицида и насиља у породици“.

   

  Како је истакнуто, конференција се организира у оквиру проведбе пројекта „Јачање институционалних механизама за превенцију, поступање и заштиту у случајевима насиља у породици“. Иначе, пројект се проводи у оквиру УН Wомен програма „Стандарди и ангажман за спријечавање насиља над женама и породичног насиља у Босни и Херцеговини“ фаза ИИ, а финансијски подржава Шведска развојна агенција СИДА.

   

  Из Гендер центра ФБиХ истичу да је циљ конференције јачање сарадње институција, установа и невладиних организација у превентивном дјеловању и поступању у случајевима насиља у породици. Такођер, циљ је имплементација одредби Закона о заштити од насиља у породици („Службене новине Федерације БиХ“, број 20/13) с посебним фокусом на чланове 37. и 39. овог закона, а који се односе на успоставу координационих тијела, израду програма мјера за превенцију, заштиту и борбу против насиља у породици, те примјену протокола о сарадњи у овој области, као и питање фемицида у бх. друштву.

   

  Напомена: Изјаве за медије планиране су у уторак (6.12.2022. године) у 12:30 сати!

   

  За све додатне информације контакт особа је Фатима Бећировић, е-маил: фатима.бецировиц@гцфбих.гов.бa, телефон 033/665-883, мобител 061/721-755.

   

  Молимо да медијски пратите овај догађај!