ФМРОИ: У току радови на реконструкцији дијела Меморијалног центра у Поточарима

 • 20.09.2022.
 • ФМРОИ: У току радови на реконструкцији дијела Меморијалног центра у Поточарима

  Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић, током данашње посјете Сребреници, обишао је радове на реконструкцији дијела хале Меморијалног центра у Поточарима, а коју финансира ово федерално министарство. Иначе, бивша фабрика акумулатора у Поточарима саставни је дио Меморијалног центра у Сребреници.

  Овом приликом, министар Рамић се састао с директором Меморијалног центра Емиром Суљагићем и предсједавајућим Управног одбора Шевкетом Хафизовићем, с којима је  разговарао о динамици извођења радова на реконструкцији и санацији Меморијалног центра Сребреница - Поточари.

  - Реконструкција и санација Меморијалног центра Сребреница - Поточари један је од најзначајнијих пројеката Федералног министарства расељених особа и избјеглица. Поред реконструкције објекта бивше фабрике акумулатора завршено је и вањско уређење уз Меморијални центар. Министарство је један од највећих инвеститора у реконструкцији Центра и то је једна заокружена цјелина која ће бити завршена средствима Владе Федерације БиХ - казао је министар Рамић.

  Директор Меморијалног центра Емир Суљагић истакао је значајан допринос министра Рамића и Федералног министарства.

  - Постајемо регионални центар за истраживање и проучавање геноцида захваљујући нашим пријатељима и партнерима. Један од наших највећих пријатеља је министар Рамић. Показао је то кроз неколико пројеката неопходних за несметан рад Меморијалног центра. Данас заједно гледамо како се један од таквих пројеката приводи крају, а то је нова фасада на најважнијем и највећем објекту Меморијалног центра. Пројекат вриједан више од 1,6 милиона КМ говори колико је Министарство још једном уложило у будућност ове институције - казао је Суљагић, саопћено је из Федералног министарства расељених особа и избјеглица.