FMROI: U toku radovi na rekonstrukciji dijela Memorijalnog centra u Potočarima

 • 20.09.2022.
 • FMROI: U toku radovi na rekonstrukciji dijela Memorijalnog centra u Potočarima

  Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, tokom današnje posjete Srebrenici, obišao je radove na rekonstrukciji dijela hale Memorijalnog centra u Potočarima, a koju finansira ovo federalno ministarstvo. Inače, bivša fabrika akumulatora u Potočarima sastavni je dio Memorijalnog centra u Srebrenici.

  Ovom prilikom, ministar Ramić se sastao s direktorom Memorijalnog centra Emirom Suljagićem i predsjedavajućim Upravnog odbora Ševketom Hafizovićem, s kojima je  razgovarao o dinamici izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari.

  - Rekonstrukcija i sanacija Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari jedan je od najznačajnijih projekata Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. Pored rekonstrukcije objekta bivše fabrike akumulatora završeno je i vanjsko uređenje uz Memorijalni centar. Ministarstvo je jedan od najvećih investitora u rekonstrukciji Centra i to je jedna zaokružena cjelina koja će biti završena sredstvima Vlade Federacije BiH - kazao je ministar Ramić.

  Direktor Memorijalnog centra Emir Suljagić istakao je značajan doprinos ministra Ramića i Federalnog ministarstva.

  - Postajemo regionalni centar za istraživanje i proučavanje genocida zahvaljujući našim prijateljima i partnerima. Jedan od naših najvećih prijatelja je ministar Ramić. Pokazao je to kroz nekoliko projekata neophodnih za nesmetan rad Memorijalnog centra. Danas zajedno gledamo kako se jedan od takvih projekata privodi kraju, a to je nova fasada na najvažnijem i najvećem objektu Memorijalnog centra. Projekat vrijedan više od 1,6 miliona KM govori koliko je Ministarstvo još jednom uložilo u budućnost ove institucije - kazao je Suljagić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.