ФМРОИ: У опћини Пале десет породица добило кључеве станова

 • 26.09.2022.
 • ФМРОИ: У опћини Пале десет породица добило кључеве станова

  Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић данас је у опћини Пале у Федерација БиХ присуствовао уручењу уговора за десет породица корисника колективних,  алтернативних смјештаја и породица из рањивих категорија.

   

  Кроз пројекат ЦЕБ ИИ осигурана су кредитна средства Развојне банке Вијећа Европе за затварање 121 колективног центра. За ту намјену бит ће осигурано 2.600 стамбених јединица у 82 зграде и објекта у 45 опћина и градова у БиХ. На тај начин ће бити затворени сви колективни центри у РС и више од 76 посто на подручју Федерације БиХ.

   

  На подручју Федерације БиХ у току је извођење радова на изградњи стамбених објекта са укупно 351 стамбеном јединицом за девет подпројеката који се реализирају на подручју Бихаћа, Грачанице, Мостара, Чапљине, Живиница и Лукавца, као и на подручју Кључа, Калесије и Фоче-Устиколине.

   

  До сада је завршена санација и изградња објеката за 27 подпројеката са укупно 653 стамбене јединице. Од чега је усељено 507 стамбене јединице, а до краја године планира се усељење за још 146 породица у нове стамбене јединице у опћинама Велика Кладуша, Челић, Горажде, Мостар и Илиџа.

   

  Уручењу уговора су присуствовали су и премијерка Босанско-подрињског кантона Аида Обућа и начелник опћине Пале ФБиХ Алмин Ћутук, саопћено је из Федералног министарства расељених особа и избјеглица.