ФМРОИ: Почиње обнова 100 повратничких кућа у Добоју

 • 24.09.2022.
 • ФМРОИ: Почиње обнова 100 повратничких кућа у Добоју

  Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић потписао је уговоре о додјели грађевинског материјала за изградњу и реконструкцију стамбених јединица за 100 повратничких породица у Добоју.

  Програмом Федералног министарства расељених особа и избјеглица врши се обнова и реконструкција стамбених јединица повратницима, расељеним особама и избјеглицама.

  - Стотину породица у Добоју завршит ће изградњу својих домова. То значи да су ријешили основно питање у своме животу. То је животни сан сваком човјеку. Важно је напоменути да је Град Добој једина локална заједница у Босни и Херцеговини која суфинансира изградњу стамбених јединица. Укупна вриједност данас потписаних уговора је преко 976.000 КМ. Федерално министарство расељених особа и избјеглица суфинансира са 51 посто, док Град Добој учествује с преосталих 49 посто. Ово је прилика да истакнемо добру сарадњу градске управе с Министарством. Поред стамбених јединица заједнички реализирамо и изградњу инфраструктуре и друге заједничке пројекте – рекао је министар Рамић.

  Један од корисника овог програма Министарства је Надид Кавазаовић из добојског насеља Придјел.

  - Припадамо шехидској породици, живим с мајком, супругом и дјецом. Отац сам троје дјеце, стога нам је била неопходна надоградња куће, која тренутно није условна за боравак цијеле моје породице. Уз помоћ Федералног министарства расељених особа и избјеглица и Градске управе Добоја  ријешили смо и тај наш највећи проблем. Тиме смо одлучнији да овдје останемо и развијамо своју породицу - казао је Кавазовић, саопћено је из Федералног министарства расељених особа и избјеглица.