ФМОН: У уторак и сриједу Дани музикологије и етномузикологије - Мостар 2022.

 • 10.10.2022.
 •  

  Обавјештавамо вас да ће у уторак и сриједу, (11. и 12. октобра/ листопада 2022. године) у Мостару, у Галерији краљице Катарине, бити одржани Дани музикологије и етномузикологије  - Мостар 2022, које организира Федерално министарство образовања и науке/знаности, заједно са Музичком академијом Универзитета у Сарајеву и Међународним вијећем за традиционалну музику – Националним комитетом у БиХ.

  Напомена: Изјаве за медије планиране су у склопу отварања Манифестације у 11:00 сати!

  Ова дводневна манифестација ће објединити низ програмских садржаја музиколошког и етномузиколошког карактера, који укључују промоције књига, презентације, излагања и округле столове, а судионици и посјетитељи моћи ће уживати и у концертним активностима и изведбама.

  Свечано отварање предвиђено је за уторак, 11.10.2022. године, у 11:00 сати, након чега ће услиједити радни дио са предавањима/округлим столом, док концертни дио програма почиње у 19:00 сати, када ће се представити ученици и наставници Глазбене школе Ивана пл. Зајца и Музичке школе И и ИИ ступња Мостар. Такођер, сефардске романсе представит ће Владимир Мићковић и Габријел Прусина, а концерт посвећен домаћим складатељима 20. стољећа одржат ће Гудачки квартет Симфонијског оркестра Мостар, уз солистицу Николину Зовко (меззосопран).

  Позивамо вас да медијски пратите овај догађај!