FMON: U utorak i srijedu Dani muzikologije i etnomuzikologije - Mostar 2022.

  • 10.10.2022.
  • Obavještavamo vas da će u utorak i srijedu, (11. i 12. oktobra/ listopada 2022. godine) u Mostaru, u Galeriji kraljice Katarine, biti održani Dani muzikologije i etnomuzikologije  - Mostar 2022, koje organizira Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti, zajedno sa Muzičkom akademijom Univerziteta u Sarajevu i Međunarodnim vijećem za tradicionalnu muziku – Nacionalnim komitetom u BiH.

    Napomena: Izjave za medije planirane su u sklopu otvaranja Manifestacije u 11:00 sati!

    Ova dvodnevna manifestacija će objediniti niz programskih sadržaja muzikološkog i etnomuzikološkog karaktera, koji uključuju promocije knjiga, prezentacije, izlaganja i okrugle stolove, a sudionici i posjetitelji moći će uživati i u koncertnim aktivnostima i izvedbama.

    Svečano otvaranje predviđeno je za utorak, 11.10.2022. godine, u 11:00 sati, nakon čega će uslijediti radni dio sa predavanjima/okruglim stolom, dok koncertni dio programa počinje u 19:00 sati, kada će se predstaviti učenici i nastavnici Glazbene škole Ivana pl. Zajca i Muzičke škole I i II stupnja Mostar. Također, sefardske romanse predstavit će Vladimir Mićković i Gabrijel Prusina, a koncert posvećen domaćim skladateljima 20. stoljeća održat će Gudački kvartet Simfonijskog orkestra Mostar, uz solisticu Nikolinu Zovko (mezzosopran).

    Pozivamo Vas da medijski pratite ovaj događaj!