ФМОН: Сретан почетак нове школске 2022/2023. године

 • 01.09.2022.
 • ФМОН: Сретан почетак нове школске 2022/2023. године

  Федерално министарство образовања и науке/знаности је свим ученицима, учитељима и наставницима, као и свим упосленицима у основним и средњим школама у Федерацији Босне и Херцеговине упутило честитке поводом почетка нове школске 2022/2023. године са жељом да и ову школску годину започну и заврше са успјехом и добрим резултатима.

  Иначе, нова школска година почела је данас у Унско-санском, Тузланском, Зеничко-добојском, Босанско-подрињском и Сарајевском кантону, док ће у Посавском, Средњобосанском, Херцеговачко-неретванском, Западнохерцеговачком и Кантону 10 почети у понедјељак, 5. септембра 2022. године.

  - Иако ће се у свим кантонима настава одвијати у учионицама, по редовном наставном плану и програма, и даље је нужно посвећивати пажњу свим оним активностима и мјерама којима се спријечава ширење заразе коронавирусом. Стога, позивамо све ученике и наставнике, али и родитеље да се понашају одговорно, у школи и изван ње - наводе из овог министарства.

  Федерално министарство образовања и науке/знаности ове године је осигурало 400.000 КМ за набавку бесплатних уџбеника за ученике у стању социјалне потребе који похађају основно образовање у школској у 2022/2023. години на подручју цијеле Федерације БиХ. У заједничкој реализацији овог пројекта судјеловало је свих десет кантона, који дистрибуирају бесплатне уџбенике основним школама на подручју свог кантона. 

  У протеклом периоду, од 2015. године, Министарство је за набавку бесплатних уџбеника за ученике основног образовања у стању социјалне потребе издвојило укупно 3.640.000 КМ. Тако је из ових средстава осигурана набавка око 36.000 комплета уџбеника, а с циљем да се сваком дјетету омогуће приближно исти услови за стицање знања, односно створе квалитетнији услови за одгој и образовање дјеце у Федерацији Босне и Херцеговине, саопћено је из Федералног министарства образовања и науке/знаности.