Финансијска полиција ФБиХ: Појачан инспекцијски надзор на подручју Херцеговачко-неретванског кантона

 • 19.09.2022.
 • Финансијска полиција Федерације БиХ саопћила је да је у периоду од 16. до 18.9.2022. године, на подручју Херцеговачко-неретванског кантона, извршила појачан инспекцијски надзор из своје надлежности.

   

  Ова надлежности прописана је одредбама Закона о Финансијској полицији и Закона о девизном пословању, те Уредбом о условима и начину плаћања готовим новцем , а у складу са одобреним Планом рада за септембар 2022. године.

   

  У оквиру наведене активности, овлаштена службена лица/инспектори Финансијске полиције ФБиХ извршили су укупно петнаест инспекцијских контрола код привредних друштава на подручју Јабланице, Мостара и Неума.

   

  Инспекцијским контролама утврђена су кршења одредби Закона о девизном пословању и Уредбе о условима и начину плаћања готовим новцем, због чега ће надлежним судовима бити поднесени захтјеви за покретање прекршајних поступака против правних лица и одговорних лица.

   

  Из Финансијске полиције Федерације БиХ истичу да ће и у наредном периоду наставити са вршењем појачаног инспекцијског надзора, сходно својим законским овлаштењима, те позивају сва правна и физичка лица да своје пословање ускладе с позитивним законским прописима.