Федерално министарство рада и социјалне политике и Царитас БиХ озваничили сарадњу на пројектима запошљавања и унапређења положаја особа са инвалидитетом

 • 28.11.2023.
 • Федерално министарство рада и социјалне политике и Царитас БиХ озваничили сарадњу на пројектима запошљавања и унапређења положаја особа са инвалидитетом

  Федерални министар рада и социјалне политике Аднан Делић потписао је данас Меморандум о сарадњи са директором Царитаса БиХ монсињором Томом Кнежевићем.

  Из Министарства је саопћено да је Меморандум потписан с циљем унапређења сарадње у областима рада и запошљавања, права и положаја особа са инвалидитетом, те других области на подручју Федерације БиХ које су у надлежности Министарства, а од интереса за Царитас БиХ и његове активности које проводи у заједници.

  Министар Делић је нагласио важност квалитетне и континуиране сарадње са партнерима који су свој рад у заједници доказали успјешним пројектима и активностима.

  - Царитас БиХ већ тридесет година ради пројекте на подручју БиХ који доприносе развоју заједнице, а обзиром да су већ извјесно вријеме активни и на пољима рада и запошљавања они су за нас значајан партнер с којим можемо допринијети напретку у овом за нашу земљу изнимно битном сегменту друштва – казао је министар Делић.

  Додао је да искуства и знања Царитаса у области побољшања положаја особа са инвалидитетом, такођер значе Министарству које ће настојати пратити програме и активности и судјеловати гдје се укаже прилика.

  Монсињор Томо Кнежевић казао је да је дефинирање сарадње на овај начин конкретан знак подршке и признавање Царитасу заслуга за све што је досад урадио и шта ће урадити у наредном периоду.

  - Ово је конкретан знак подршке конкретне власти за рад на добробит свих становника БиХ, не само Федерације, јер Царитас дјелује на подручју цијеле Босне и Херцеговине - казао је монсињор Кнежевић.

  На основу потписаног Меморандума Федерално министарство рада и социјалне политике и Царитас БиХ настојаће проводити конкретне пројекте и активности у области рада и запошљавања, те унапређења права и положаја особа са инвалидитетом, саопћено је из Федералног министарства рада и социјалне политике.