Влада ФБиХ: Градовима и опћинама у ФБиХ данас уплаћена 32 милиона КМ

 • 06.09.2022.
 • Влада ФБиХ: Градовима и опћинама у ФБиХ данас уплаћена 32 милиона КМ

  Влада Федерације БиХ данас је из Буџета ФБиХ за 2022. годину, уплатила средства за 64 опћине и града у Федерацији БиХ у укупном износу од 32 милиона КМ, потврђено је из Федералног министарства финансија.

  Наиме, ријеч је о додјели финансијске помоћи буџетима опћина и градова за санацију посљедица насталих усљед пандемије ЦОВИД-19, као и за финансирање и суфинансирање капиталних пројеката, захтјева и иницијатива које ће се проводити у јединицама локалне самоуправе.  

  Ово је дио од укупно 39 милиона КМ одобрених Одлуком Владе ФБиХ о расподјели средстава опћинама и градовима утврђених Буџетом ФБиХ за 2022. годину Федералном министарству финансија, а која су намијењена за текуће и капиталне трансфере другим нивоима власти.

  Уговоре је раније, уиме Владе ФБиХ, с начелницима и градоначелницима потписала замјеница премијера ФБиХ и федерална министрица финансија Јелка Милићевић.

  Из Федералног министарства финансија напомињу да ће остала средстава бити уплаћена након што преостале опћине и градови доставе потписане уговоре.