Терзо на обиљежавању 30. годишњице Трећег корпуса АРБиХ

 • 01.12.2022.
 • Терзо на обиљежавању 30. годишњице Трећег корпуса АРБиХ

  Помоћник федералног министра за питања бораца и инвалида одбрамбено-ослободилачког рата Мирза Терзо присуствовао је данас у Зеници обиљежавању 30. годишњице формирања Трећег корпуса Армије Републике БиХ, саопћено је из Федералног министарства.

  Након полагања цвијеће на централном спомен-обиљежју Камени спавач, Терзо је присуствовао отварању спомен-обиљежја погинулим припадницима МУП-а Зеничко-добојског кантона, на којем су исписана имена 106 полицајаца који су положили своје животе у одбрани БиХ у периоду 1992 - 1995. година.

  Говорећи на свечаној Академији, одржаној у Босанском народном позоришту у Зеници, Терзо је исказао захвалност свим браниоцима ове земље, а посебно онима који су за одбрану Босне и Херцеговине дали своје животе.

  - Наши браниоци су одбранили и сачували државу, да би ми данас у њој могли живјети и радити. Зато је наша обавеза да уз очување највећих вриједности ове земље, наставимо  градити и јачати нашу домовину, стварајући боље услове за живот и рад будућим генерацијама, поручио је Терзо.

  Обиљежавање годишњице уприличено је у организацији борачких организација Зеничко-добојског кантона, и то Савеза ратних војних инвалида, Удружења породица шехида и погинулих бораца, Јединствене организације бораца и Савеза добитника највећих ратних признања „Златни љиљан“, саопћено је из Федералног министарства за питања бораца и инвалида народно-ослободилачког рата