Сагласност за додатна средства Кошаркашком савезу БиХ

 • 01.09.2022.
 • Сагласност за додатна средства Кошаркашком савезу БиХ

  Влада Федерације БиХ дала је сагласност ЈП Електропривреда БиХ д.д. за издвајање додатних средстава за спонзорство Кошаркашког савеза БиХ у износу од 117.000 КМ.

  Ова сагласност дата је у складу са Одлуком Управе овог привредног друштва од 23.8.2022. године.

  У образложењу је наведено да је Влада Федерације БиХ на сједници, одржаној 7.10.2021. године донијела одлуку којом је дала сагласност Електропривреди БиХ за додјелу спонзорских уговора, односно спонзорских средстава Кошаркашком савезу БиХ у износу од 110.000 КМ. Уз данас одобрена додатна средства, укупни износ финансијске подршке Кошаркашком савезу БиХ износи 227.000 КМ.

  Наиме, Влада Федерације БиХ је претходном одлуком дала сагласност ЈП Електропривреда БиХ д.д.  Сарајево за додјелу спонзорских уговора Кошаркашком савезу БИХ у износу 110.000 КМ за активности мушке и женске кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине, укључујући учешће тих репрезентација на европском првенству (Еуробаскет 2022. за мушкарце, септембар 2022. године), те квалификацијама за свјетско и европско првенство у периоду октобар 2021 - септембар 2022. године, као и друге активности репрезентативних селекција у истом периоду. 

  Савезу сједеће одбојке БиХ овом истом одлуком додијељени су спонзорски уговори у износу од 60.000 КМ за активности мушке сениорске репрезентације БиХ, укључујући учешће репрезентације на Европском првенству у сједећој одбојци (Кемер, Турска, октобар 2021.) и Свјетском купу (Каиро, Египат, децембар 2021.), као и друге активности репрезентативних селекција у периоду од 12 мјесеци од дана закључења уговора.

  На овај начин олакшано је финансирање наступа државних репрезентација на међународним такмичењима и организација такмичења којим се промовише Босна и Херцеговина, а истовремено ЈП Електропривреда БиХ наставља дјеловати као друштвено одговорна компанија.

  Данас донесена одлука ступа на снагу даном доношења и биће објављена у Службеним новинама Федерације БиХ.