Рамић у Поточарима: Ученицима у повратничкој школи уручени уџбеници за националну групу предмета

 • 05.09.2022.
 • Рамић у Поточарима: Ученицима у повратничкој школи уручени уџбеници за националну групу предмета

  Федерални министар расељених особа и избјеглица Един Рамић посјетио је ученике у повратничкој школи у Поточарима који похађају Прву основну школу. Том приликом, министар Рамић је с директорицом Сњежаном Јандрић и менаџментом школе разговарао о начину изучавања националне групе предмета и условима у којима ученици похађају наставу.

  Федерално министарство расељених особа и избјеглица почело је са дистрибуцијом уџбеника за националну групу предмета у повратничким срединама у ентитету РС.

  - Протеклих дана смо прикупљали податке о броју ученика који похађају националну групу предмета. Сходно томе вршимо и дистрибуцију. Ово је прилика и да позовемо представнике и других локалних заједница и основних школа да нам доставе спискове ученика како бисмо доставили уџбенике. Почели смо подјелу из Сребренице, драго нам је да смо наишли на одличну сарадању са управом школе. Данас смо доставили уџбенике за све ученике како је потребно. Исказана је потреба за апаратом за копирање, на што смо позитивно одговорили и данас смо га уручили централној школи у Сребреници. Свим ученицима и наставницима желимо успјешан рад и резултате - казао је министар Рамић.

  Директорица Јандрић истакла је значај помоћи коју су добили од Министарства.

  - С обзиром на то да школа броји преко 400 ученика и да у школи ради више од 50 наставника, уџбеници које су осигурани ће побољшати квалитет самог извођења наставног процеса али и помоћ родитељима јер ће им олакшати припрему за нову школску годину. Фотокопир апарат је од велике важности и значаја за нашу школу јер ће га користити наставници за потребе наставног процеса, као и стручна служба школе и ученици. Захвални су ученици, родитељи, наставници, као и управа школе - казала је директорица Јандрић.