ПУФБиХ: У 149 контрола откривено 70 непријављених радника

 • 15.08.2022.
 • ПУФБиХ: У 149 контрола откривено 70 непријављених радника

  Инспектори Порезне управе Федерације БиХ су на подручју Кисељака, Витеза, Бусовача, Коњица, Јабланице, Мостара, те сарајевских опћина Центар, Нови Град, Стари Град, Ново Сарајево, Илиџа, Вогошћа, Хаџићи, Илијаш и Трново 13.8.2022. године извршили 149 инспекцијских контрола порезних обвезника који обављају различите услужне дјелатности.

   

  Том приликом откривено је 70 непријављених радника, 43 обвезника који нису евидентирали промет путем фискалног уређаја, два која нису имала фискализиран уређај и један објекат који је обављао дјелатност без одобрења за рад.

   

  Због утврђених неправилности је издан 81 прекршајни налог с укупно изреченим новчаним казнама од 326.700 КМ.

   

  У два случаја, због ометања инспектора у вршењу службене радње, инспекцијски надзор је завршен уз асистенцију полиције.

  Порезна управа ће наставити активности инспекцијског надзора на контроли законитости пословања порезних обвезника и спречавању сиве економије и у наредном периоду, те позива порезне обвезнике код којих су утврђене неправилности да ускладе своје пословање и поштују законе како се не би излагали санкцијама и непотребним трошковима.

   

  Такођер, позива и грађане, ако имају сазнања о раду на црно, али и другим неправилностима, да анонимну пријаву доставе путем е-маила сиваекономија@фпу.гов.ба и примједбе@фпу.гов.ба, СМС поруке на број мобитела 061 724 610, бесплатног позива на број 080 020 333 и поште на адресу Хусрефа Реџића 4, Сарајево, уз назнаку „Неправилности“, саопћено је из Порезне управе ФБиХ.