ПУФБиХ: На подручју Тузле извршено 20 контрола

 • 12.08.2022.
 • ПУФБиХ: На подручју Тузле извршено 20 контрола

  Из Порезне управе Федерације БиХ данас је саопћено да су на подручју Тузле инспектори Кантоналног порезног уреда Тузла јучер извршили 20 инспекцијских контрола, којим су били обухваћени порезни обвезници који обављају угоститељску и пекарску дјелатност, а с циљем провјера поштивања Закона о фискалним системима и запошљавања радника на црно.

   

  У овим контролама инспектори Порезне управе открили су пет непријављених радника, 10 обвезника који нису евидентирали промет путем фискалног уређаја, те један објект који је обављао дјелатност без одобрења за рад надлежног органа.

   

  Због утврђених неправилности запечаћена су четири објекта, те је поднесено 13 прекршајних налога са укупно изреченим новчаним казнама у износу од 32.050 КМ.

   

  Из Порезне управе обавјештавају порезне обвезнике да ће се активности инспекцијског надзора наставити и у наредним данима, укључујући и дане викенда, те позивају порезне обвезнике да ускладе своје пословање и поштују законе како се не би излагали санкцијама и непотребним трошковима.

   

  Такођер, из ове управе захваљују свим порезним обвезницима који уредно извршавају своје обавезе и позивају све порезне обвезнике да своје обавезе благовремено извршавају, добровољно пријављују и плаћају, те да пријаве сваког радника и послују у складу с порезним и другим важећим прописима, јер је то најбољи и најсигурнији начин пословања.