Премијер Новалић отворио Средњошколски центар у Травнику за који је Влада ФБиХ осигурала 11,2 милиона КМ

 • 29.09.2022.
 • Премијер Новалић отворио Средњошколски центар у Травнику за који је Влада ФБиХ осигурала 11,2 милиона КМ

  Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић данас је у Травнику заједно с начелником ове опћине Кенаном Даутовићем, те премијером Средњобосанског кантона Тахиром Лендом и кантоналним министром образовања, науке и културе Бојаном Домићем, свечано отворио Средњошколски центар у Травнику.

   

  Завршетком овог веома значајног пројекта, нова школа отворила је врата за око 1.200 ученика.

   

  Како је наглашено на свечаности, ово је данас једна од најљепших и најсавременије опремљених школа у БиХ. Посебан значај окончања овог, према многима, генерацијског пројекта лежи у чињеници да је некадашњи Дом за људска права наложио да се до 2006. године државне средње школе премјесте из зграде Надбискупске гимназије у Травнику. Предуслов је била изградња новог средњошколског центра, подсјетио је премијер Новалић.

   

  - Укупно је Влада Федерације за градњу овог велељепног објекта издвојила 11,2 милиона КМ. У помоћ смо позвали и Владу Средњобосанског кантона зато што је школство и уставна надлежност кантона. Влада Федерације ће наставити пружати подршку овом, као и свим другим пројектима у кантонима. Сигурно је да ћемо учествовати и у суфинансирању спортске дворане ове школе - рекао је премијер Новалић.

   

  Иначе, од укупних 11,2 милиона КМ, актуелна Влада ФБиХ је осигурала 6,2 милиона КМ, потребних да се заврши градња комплетног објекта, чиме је за изградњу ове образовне установе у Травнику уложила више од свих претходних федералних влада заједно.

   

  Прије отварања Средњошколског центра, премијер Новалић састао се у згради Опћине Травник с кантоналним колегом Лендом и травничким начелником Даутовићем, те су заједно прошетали до новоизграђеног школског објекта.