Премијер Новалић честитао Лани Пудар: Огроман и дивљења достојан успјех

 • 18.08.2022.
 • Премијер Новалић честитао Лани Пудар: Огроман и дивљења достојан успјех

  Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић упутио је, уиме Владе ФБиХ и своје лично, честитку Лани Пудар за велике успјехе које је остварила на Европском пливачком првенству у Риму.

  „Браво, Лана! Након што си нас прије неколико дана обрадовала бронзаном медаљом у трци на 100 метара делфин, јучер си нас више него одушевила поставши првакиња Старог континента у дисциплини 200 метара делфин.

  Са само 16 година постати најбољом у сениорској конкуренцији је огроман и дивљења достојан успјех. Своје име уписала си у хисторију бх. спорта, а нас и нашу Босну и Херцеговину на најсјајнији могући начин представила у свијету.

  Влада Федерације БиХ и до сада је препознавала талент и велики труд које улажеш у спорт којем си се посветила и знала је то изузетно цијенити те, у границама својих могућности, и вредновати. Обећавам да ни за твој велики европски успјех адекватна реакција Владе ФБиХ неће изостати.

  У Мостару ти твоји суграђани спремају велики и свечани дочек. Но, свечано ће бити и диљем Босне и Херцеговине коју тако достојанствено представљаш. На томе ти искрено честитам и захваљујем, увјерен да је ово тек почетак твоје дуге и успјешне каријере“, каже се у честитки премијера Новалића упућеној европској првакињи Лани Пудар.