БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Федерација Босне и Херцеговине

Влада Федерације Босне и Херцеговине

Премијер Никшић: Најважније је да евакуишемо угрожено становништво, све екипе су од раних јутарњих сати мобилизоване

  • 04.10.2024.
  • Премијер Федерације Босне и Херцеговине Нермин Никшић огласио се поводом поплава и великог невремена које је током протекле ноћи погодило дијелове Федерације БиХ.

     

    - Због обилних падавина током ноћи неколико мјеста на подручју Јабланице, Коњица, Кисељака, Крешева и Фојнице су захваћена поплавама и одронима. Од ноћас сам у комуникацији с екипама на терену и координирамо акцију помоћи, уз све потешкоће које имамо с комуникацијом због оштећених мрежа. Ситуација је врло озбиљна јер су бројни грађани још увијек заробљени у својим кућама и проналазимо начин да дођемо до њих. Нажалост, било је и људских жртава, али још увијек немамо све информације везане за то. Јавност ћемо информисати о свему чим добијемо потврду с терена.

     

    Све надлежне и интервентне екипе су од раних јутарњих сати мобилизоване. Успјели су евакуисати одређени број грађана које је вода заробила у њиховим домовима, а настављају и даље обилазити погођена подручја како би спасили људе и пружили им помоћ. Током дана очекујемо и додатну помоћ. У акцију је укључен и МУП, чији хеликоптер је кренуо да евакуира једно повријеђено дијете.

     

    Сада је најважније да евакуишемо угрожено становништво и да спријечимо настанак даљње штете – поручио је премијер Никшић.