Потписани уговори: Ваучери за одмор од 8. аугуста доступни грађанима Федерације

 • 28.07.2022.
 • Потписани уговори: Ваучери за одмор од 8. аугуста доступни грађанима Федерације

  Федерална министрица околиша и туризма Едита Ђапо данас је у сједишту Министарства у Сарајеву потписала уговоре са овлаштеним представницима домаћих платформи „еКупон“, „Цитyдеал флyфлy травел“ и „Линден“ (платформа одмориубих), које су задовољиле прописане услове из Јавног позива за проведбу програма путем којег ће грађани Федерације приликом куповине туристичке услуге у ФБиХ, у вриједности од минимално 250 КМ, моћи остварити право на ваучер од 200 КМ.

  Из федералног буџета за ову директну помоћ грађанима, али и туристичком сектору, издвојена су два милиона КМ.

  Из Федералног министарства околиша и туризма су истакли да сада слиједи реализација с Федералним министарством финансија и финализација цијелог посла за пружање ове врсте услуга код дигиталних платформи. Све припреме ће се завршити до 8. аугуста.

  Министрица Ђапо изјавила је да су представници ових платформи потврдили да ће од 8. аугуста бити у могућности отворити за грађане све расположиве туристичке понуде за одмор у Федерацији БиХ.

  Наредне седмице Федерално министарство околиша и туризма ће објавити детаљно упутство о начину кориштења путем платформи, али и продајних мјеста за грађане који преферирају куповину на продајном мјесту.

  - Позивају се грађанке и грађани Федерације БиХ да користе ваучере Владе Федерације БиХ доступне на онлине платформама. Истовремено позивамо све пружаоце услуга (правне и физичке особе-обртнике регистриране за услуге смјештаја у Федерацији БиХ) да остваре пословну сарадњу са наведеним онлине платформама.

  Желимо вам угодан боравак на прелијепим туристичким дестинацијама уз кориштење туристичких ваучера - поручили су из Федералног министарства околиша и туризма.