Осигурана додатна финансијска средства за водоснабдијевање у Бужиму

  • 29.08.2022.
  • Осигурана додатна финансијска средства за водоснабдијевање у Бужиму

    Данас је у сједишту Владе Федерације БиХ у Сарајеву, у присуству федералног министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Шемсудина Дедића, потписан уговор о додјели финансијских средстава за наставак изградње водоводног система “Пивнице” на подручју опћине Бужим. Уговор, у вриједности од 151.700 КМ, потписали су начелник Опћине Бужим Мерсудин Нанић и директор Фонда за заштиту околиша Федерације БиХ Есад Хумо

    Како је истакнуто, Опћина Бужим, уз изградњу експлоатационог бунара-бушотине на водоводном систему „Мусићи“, наставља активности и на започетом пројекту „Пивнице“, у оквиру којег ће бити изграђен резервоар Чардачиште и развојна гравитациона мрежа. Реализацијом овог пројекта, чија је укупна вриједност око 480.000 КМ, трајно ће бити ријешено снабдијевање Опћине Бужим питком водом. 

    - Данас потписаним уговором имамо осигурано већ 381.700 КМ од Владе Федерације БиХ. Слиједи нам изградња развојне гравитационе мреже на водоводном систему „Пивнице”, за што имамо осигурано 250.000 КМ, такођер од Владе ФБиХ. За гравитациону мрежу ће недостајати одређени износ средстава, али вјерујем да неће изостати подршка премијера и Владе Федерације БиХ и у наредној години. Наш циљ је да сваки засеок на подручју наше опћине има ријешено питање водоснабдијевања, као и све друге добре услове за живот. Надамо се да ће коначно и Влада Унско-санског кантона први пут са опћином Бужим усагласити приоритетне пројекте, поручио је начелник Нанић. 

    Иначе, како је данас истакнуто, Федерално министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства осигурава значајну подршку свим пројектима који се проводе на подручју Опћине Бужим.