БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Федерација Босне и Херцеговине

Влада Федерације Босне и Херцеговине

Министар Хрњић и Алсхаији: Унаприједити пословну сарадњу између БиХ и Кувајта

 • 20.11.2023.
 • Министар Хрњић и Алсхаији: Унаприједити пословну сарадњу између БиХ и Кувајта

  Федерални министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Кемал Хрњић одржао је данас, у сједишту Министарства у Сарајеву, састанак с чланом Управног одбора Кувајтског пословног вијећа и кувајтским инвеститором Нассером Алсхаијијем.

   

  Из Федералног министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства је саопћено да је Алсхаији упознао министра Хрњића о могућностима улагања у сектор пољопривреде, као и о могућностима додатног пословног повезивања босанскохерцеговачких и кувајтских компанија. С тим у вези посебно је истакнута намјера Кувајтског пословног вијећа да у наредном периоду организира пословну конференцију која би окупила инвеститоре из БиХ и Кувајта, те креирала нове и унаприједила постојеће пословне сарадње.

   

  Министар Хрњић је, наведено је у саопћењу Министарства, похвалио ову иницијативу, те изразио задовољство што има прилику презентирати стање у сектору пољопривреде Федерације БиХ које је, у посљедњих неколико година кроз систем новчаних подршки, подржано са износом већим од 500 милиона КМ.

   

  - Била је ово прилика да разговарамо о изазовима улагања и инвестирања у БиХ, потенцијалима које она нуди, као и о сарадњи босанскохерцеговачких и кувајтских инвеститора. Радо ћемо пружити прилике за сарадњу на пољу пољопривреде, али и кроз пословне сарадње за све гране привреде које су на њу ослоњене - казао је министар Хрњић, саопћено је из Федералног министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства.