Министар Мартић у Мостару: Финансијска подршка за Дом здравља, школу, вртиће, вјерске установе

 • 25.08.2022.
 • Министар Мартић у Мостару: Финансијска подршка за Дом здравља, школу, вртиће, вјерске установе

  Федерални министар просторног уређења Јосип Мартић данас је у Градској вијећници у Мостару с градоначелником Мариом Кордићем потписао уговоре о суфинансирању пројеката за подручје Града Мостара који се односе на утопљавање објеката и рестаурацију неколико националних споменика. Ријеч је о 14 пројеката с подручја Херцеговачко-неретванског кантона који су испунили прописане услове из јавног позива.

  - Радује ме ова радна посјета Мостару, посебно због чињенице што смо из Буџета Федерације БиХ издвојили 938.000 КМ за стратешки важне пројекте у ХНК - казао је министар Мартић.

  Градоначелник Кордић је захвалио министру Мартићу на пруженој финансијској подршци за пројекте који се тичу утопљавања зграде Бискупског ординаријата у Мостару, Треће основне школе, дјечјих вртића Звијездица и Сунце, као и пројект повећања енергетске учинковитости Дома здравља Мостар.

  - Граду Мостару је од великог значаја подршка с виших нивоа власти, што нам увелико помаже при бржој реализацији бројних пројеката које нисмо у могућности финансирати из градског буџета - казао је Кордић.

  Иначе, када је ријеч о Херцеговачко-неретванском кантону, раније су потписани и уговори за реконструкцију мунаре џамије Хаџи Мемије Цернице, за обнову манастира Житомислић, затим за рестаурацију хисторијске грађевине Карађоз-бегова моста у Благају, као и за израду каталога Некропола са стећцима у Горњем Пологу код Мостара. 

  Такођер, данас је градоначелник Коњица Осман Ћатић потписао Уговор за санацију Друштвеног дома у Коњицу.

  Уговори су потписани у складу са Одлуком Владе ФБиХ о усвајању Програма утрошка средстава са критеријима расподјеле средстава, а средства за ову намјену осигурана су из Буџета ФБиХ за 2022. годину, саопћено је из Федералног министарства просторног уређења.