Министар Ласић: Изградња магистралне цесте Столац-Неум велики подухват

 • 30.06.2022.
 • Министар Ласић: Изградња магистралне цесте Столац-Неум велики подухват

  Федерални министар промета и комуникација Денис Ласић рекао је данас, након свечаног отварања магистралне цесте Столац-Неум, да је цеста између ова два града изграђена у вријеме када је Босна и Херцеговина била под аустроугарском владавином прије 120 година.

  - Влада Федерације БиХ у овом сазиву направила је и пројекат њене обнове и финансирала га, а данас има прилику да присуствује отварању цесте - додао је министар Ласић.

  Оцијенио је да је у питању велики генерацијски подухват који ће много значити, прије свега грађанима Неума и Стоца, а потом и свима који буду путовали тим правцем, те је пожелио у да се у будућности заврши што више оваквих пројеката.

  Директор Јавног предузећа Цесте Федерације БиХ Љубо Правдић рекао је да је овим завршена изградња цесте која је врло важна за овај дио Босне и Херцеговине.

  - Завршетком ове цесте сигурно ћемо смањити гужве на граничним пријелазима, али и гужве на магистралној цести М-17, приближити Неум остатку БиХ, учинити транспарентнијим и конкурентнијим све остале гране. Тиме ће се осигурати да наши грађани и други туристи не морају користити два гранична пријелаза да би дошли на одредиште - истакнуо је Правдић.

  Магистрална цеста М17.3 Неум-Столац данас је свечано пуштена у промет, а средства за овај инфраструктурни пројект вриједан 96.523.354 КМ осигурала је Влада Федерације БиХ.

  Изградња магистралне цесте Столац-Неум почела је у априлу 2018. године, а укупна дужина изграђене дионице је 36,47 километара.