Министар Џиндић: Претис из Вогошће се вратио на стару стазу успјеха

 • 27.09.2022.
 • Министар Џиндић: Претис из Вогошће се вратио на стару стазу успјеха

  Федерални министар енергије, рударства и индустрије Нермин Џиндић посјетио је данас фабрику намјенске индустрије Претис Вогошћа. Том приликом министар Џиндић је одржао састанак са Управом Претиса на челу са директорицом Алмиром Зулић која га је упознала са пословањем, новим уговорима и напретком Претиса у посљедњем периоду, као и плановима за будућност.

  - План враћања Претиса на старе стазе славе и успјеха полако даје резултате, тако да се можемо похвалити изузетним, рекао бих и невјероватним, достигнућима који полако показују потенцијал Претиса. Тога смо били свјесни све вријеме и, упркос снажним опструкцијама, радили на развоју и ове компаније намјенске индустрије - казао је министар Џиндић.

  Подсјетио је да је Претис на почетку мандата имао уговор од 20 милиона КМ, док је само у посљедњој години потписао уговоре у вриједности од пола милијарде КМ. Додао је да је број радника увећан за 200,  да нема заосталих примања и те да се може рећи да су кризна времена далеко иза ове фабрике.

  - Реорганизацију коју сам започео у Претису као директор прије министарског мандата, наставила је и нова Управа, што смо помно пратили из Министарства. Постигнути резултати показују у којем смјеру треба да се креће цјелокупна намјенска индустрија - објаснио је Џиндић.

  - Посебно ми је драго што смо у могућности да бригу о радницима покажемо тако што ће Управа до краја седмице предложити исплату једнократне помоћи радницима у износу од једне просјечне плате у Федерацији БиХ, односно 1.080 КМ због кризе и раста цијена, а у складу са Уредбом Владе ФБиХ - закључио је Џиндић.

  Директорица Зулић је нагласила да је план одржати и развијати производњу и у наредном периоду, што је могуће само уз подршку министра Џиндића.