Министар Дедић присуствовао отворењу Међународног сајма ЕКОБИС у Бихаћу

 • 08.09.2022.
 • Министар Дедић присуствовао отворењу Међународног сајма ЕКОБИС у Бихаћу

  Федерални министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Шемсудин Дедић присуствовао је данас у Бихаћу отворењу 19. Међународног сајма екологије – ЕКОБИС.  Овогодишњи сајам, који траје од 8. до 11. септембра, у фокус ће ставити туристичке потенцијале које наша држава има, као и могућности које нуди туристички сектор.  

  Како је истакнуто, на овогодишњем сајму своје производе и услуге представити ће више од 200 излагача на унутрашњим и вањским изложбеним просторима смјештеним на Градској отоци у Бихаћу.

  Федерално министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства подржало је одржавање овогодишњег сајма ЕКОБИС у Бихаћу чиме се настоји осигурати континуитет ове сајамске манифестације.

  Такођер, у оквиру овогодишњег сајма одржат ће се и 2. међународни сајам туризма – ЕКОТОУР и 2. међународни сајам обрта. Заинтересовани ће имати прилику присуствовати и презентацији “Перспектива јачања пољопривредног сектора кроз кластерско удруживање” коју реализира Уред за координацију пројеката Федералног министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства.

   - Федерално министарство ће у склопу овогодишњег сајма имати презентацију на којој ће представити све могућности нашег кантона, а наши пољопривредници су значајни произвођачи хране у БиХ и можемо се поносити с тим да смо највећи произвођачи млијека у Федерацији БиХ. Стога бих поручио онима који ових дана говоре о несташицама млијека, да никаквих несташица неће бити јер у првих пола године на подручју ФБиХ произведено је око 70 милиона литара млијека – казао је министар Дедић.  

  Додао је да је Бихаћ град туризма, те да ће уз даљњи развој Националног парка Уна, побољшање туристичке инфраструктуре и изградњу Аеродрома у Бихаћу постати значајна свјетска дестинација на туристичкој мапи, саопћено је из Федералног министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства.