ФПРЗОИ: Објављен Јавни позив за запошљавање особа са инвалидитетом

 • 26.08.2022.
 • ФПРЗОИ: Објављен Јавни позив за запошљавање особа са инвалидитетом

  Фонд за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом објавио је Јавни позив за ново запошљавање и самозапошљавање особа са инвалидитетом чији пројекти износе 6.400.000 КМ, као и за програме развоја и професионалне рехабилитације у износу од 2.500.000 КМ. 

  - Позивамо послодавце да запосле особе са инвалидитетом, те да се увјере у њихове способности и вјештине. Особе са инвалидитетом, које ће бити запослене кроз овај Јавни позив, позивамо да својим радом и ангажманом осигурају одрживост својих радних мјеста - рекао је в.д. директора Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Риад Кремић.

  Такођер, додао је да су у протеклом периоду одржани састанци с представницима опћина и кантона у Федерацији БиХ како би се свим заинтересираним приближио рад Фонда, програми подршке, те начини аплицирања на јавне позиве Фонда.

  Нагласио је да Фонд остаје на располагању представницима локалне самоуправе на подручју Федерације БиХ, те да су спремни на транспарентан начин пружити експертну подршку како би сви заинтересирани могли аплицирати на Јавни позив, а све с циљем унапређења положаја особа са инвалидитетом.

  Јавни позив остаје отворен до 15. септембра 2022. године, а право аплицирања имају сви правни субјекти с подручја Федерације Босне и Херцеговине. Подаци и информације о начинима аплицирања, намјени средстава, те потребним условима налазе се на wеб страници Фонда (www.фонд.ба), саопћено је из Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом.