ФМПУ: За пројекте у Олову издвојено 190.000 КМ

 • 24.08.2022.
 • ФМПУ: За пројекте у Олову издвојено 190.000 КМ

  Федерални министар просторног уређења Јосип Мартић данас је у Олову с начелником Ђемалом Мемагићем потписао Уговор о суфинанцирању пројекта „Регулација лијеве обале ријеке Ступчанице“ који је Федерално министарство просторног уређења путем јавног позива подржало са 100.000 КМ.

  - Штете које су настале усљед поплава и клизишта на ријеци Ступчаници у насељу Оловске Луке су велике и свјесни смо да вам је помоћ неопходна. Стога је ваша уредно попуњена апликација послана путем јавног позива створила темељ да подржимо ваш пројект - казао је министар Мартић, додавши да  вјерује да ова финансијска подршка долази у правом тренутку, те да ће допринијети побољшању услова и квалитете живота мјештана овог насеља. 

  Начелник Мемагић је захвалио министру Мартићу што је подржао овај пројект, те изразио наду да ће и убудуће са ентитетских нивоа власти бити препознати и подржани пројекти из Опћине Олово.

  Такођер, министар Мартић је са управитељем Светишта у Олову фра Илијом Божићем потписао уговор о санацији цркве Узнесења Блажене Дјевице Марије, након чега су посјетили и Светиште Госпе Оловске.

  - Радује ме што сам данас у најстаријем Госпином светишту у Босни и Херцеговини, које обилује бројним драгоцјеностима. Посебно ме радује што је Федерално министарство просторног уређења ваш пројект из области заштите националних споменика подржало са 90.000 КМ - истакао је министар Мартић.

  Фра. Божић је, уз ријечи захвалности, истакнуо значај добијене финансијске подршке за санацију цркве, саопћено је из Федералног министарства просторног уређења.