ФМПУ: За пројекте из Тузланског кантона издвојено 1,2 милиона КМ

 • 01.08.2022.
 • ФМПУ: За пројекте из Тузланског кантона издвојено 1,2 милиона КМ

  Федерални министар просторног уређења Јосип Мартић потписао је уговоре с представницима Тузланског кантона који су аплицирали на јавни позив Министарства за пројекте из овог кантона и тако осигурали финансијску подршку из Буџета ФБиХ за 2022. годину.

  Федерално министарство просторног уређења је, у склопу програма утрошка средстава из текућих трансфера другим разинама власти и фондовима, одобрило Тузланском кантону средства за реализацију девет пројекта чија је укупна вриједност 1.220.000 КМ.

  - Захваљујући овој значајној подршци, Федерално министарство просторног уређења суфинансират ће пројекте који се тичу санације више клизишта и локалних путева у Тузли, Грачаници, Кладњу, Калесији и Сребренику, потом утопљавање јавног објекта Ковачевићи у Опћини Сапна и два пројекта из области заштите националних споменика ,,Хаџи Џаферова џамија Липљанска" у Грачаници и ,,Извођење санационих радова на националном споменику Конак у Грачаници“ - прецизирао је министар Мартић. Додао је да је ова подршка уствари препознавање стратешких и важних пројеката у Тузланском кантону који ће допринијети побољшању живота становника сјевероисточног дијела ФБиХ. Начелник Опћине Кладањ Јусуф Чавкуновић захвалио је министру Мартићу на вриједној подршци истичући како је ресорно министарство у оквиру својих надлежности учинило много за комплетан Тузлански кантон.

  - Потписивање ових уговора је само наставак добре сарадње на којој марљиво радимо годинама и то ћемо чинити и даље - поручио је Чавкуновић.

  Уговоре су данас потписали овлаштени представници локалних власти, руководитељ стручне службе опћинског начелника Калесије Мујо Тосунбеговић, савјетник начелника Опћине Сапна Исмет Омеровић, секретар органа управе Града Сребреника Нермин Јашаревић, савјетник градоначелника Грачанице Сенад Смајловић и предсједник Меџлиса исламске заједнице Грачаница Адмир Бркичевић, саопћено је из Федералног министарства просторног уређења.