ФМПУ: Пројектима из Унско-санског кантона додијељено више од 700.000 КМ

 • 03.08.2022.
 • ФМПУ: Пројектима из Унско-санског кантона додијељено више од 700.000 КМ

  Федерални министар просторног уређења Јосип Мартић данас је у Сарајеву с представницима кантоналних и локалних власти из Унско-санског кантона потписао уговоре за суфинансирање пројеката из овог кантона. Наиме, у оквиру програма утрошка средстава из текућих трансфера другим разинама власти и фондовима Федерално министарство просторног уређења одобрило је Унско-санском кантону средства за реализацију девет пројекта у укупном износу од 723.724,70 КМ.

  Министар Мартић је истакао да су подржани пројекти из Унско-санског кантона обухватили све области, санацију штета насталих усљед поплава и клизишта, утопљавање неколико јавних објеката и заштиту националних споменика.

  - Као и сваки кантон, тако се и овај сусреће с бројним потешкоћама у овим изазовним временима. Ми смо као ресорно министарство препознали значај за њих девет и издвојили финансијска средства за њихово суфинансирање - рекао је министар Мартић и пожелио успјех у реализацији свих пројеката.

  Министар унутрашњих послова УСК Нермин Кљајић потписао је два уговора из области утопљавање полицијске зграде Босанска Крупа и унутрашње уређење зграде везе ради уштеде енергије.

  - Износ од 110.000 КМ, за два значајна пројекта Министарства унутрашњих послова УСК, додијељен је у правом тренутку и употријебит ћемо га у добре сврхе. Хвала што сте препознали наше пројекте и што сте нас подржали - поручио је министар Кљајић и захвалио министру Мартићу на пријему.

  Начелник Опћине Кључ Неџад Зукановић потписао је уговор за пројект адаптације и уређења на Старом граду Кључ, а помоћница градоначелника Бихаћа Вилдана Зулић за пројекте санације клизишта у насељу Рекићи и објекта грађевинског уреда у Бихаћу.

  Помоћник градоначелника Цазина Суад Рошић потписао је три уговора за пројекте  „Програм санације штета насталих услијед поплава и клизишта у Цазину“, „Утопљавање ОШ Цазин 2“, те „Реконструкција националног споменика кућа Нурије Поздерца“, а стручни сарадник за дијаспору и мјесне заједнице Опћине Нова Кладуша за пројект „Утопљавање централног објекта три средње школе у Великој Кладуши“.

  Подржани пројекти из Бихаћа, Цазина, Босанске Крупе, Велике Кладуше и Кључа финансират ће се из Буџета ФБиХ за 2022. годину, саопћено је из Федералног министарства просторног уређења.