Федерални премијер примио делегацију Института за развој младих

 • 18.08.2022.
 • Федерални премијер примио делегацију Института за развој младих

  Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић данас је, у сједишту Федералне владе у Сарајеву, примио представнике Института за развој младих КУЛТ, на челу са извршном директорицом Шехерзадом Халимић.

  Федерални премијер је истакао да је КУЛТ једно од најактивнијих удружења у Федерацији БиХ у чијем су фокусу проблеми и интереси младих људи, те да проводи велики број добрих и корисних програма из ове области.

  - Влада ФБиХ, путем ресорних министарстава, проводи више пројеката подршке младима у нашој земљи. Неки од њих су осигуравање средстава за њихово стамбено збрињавање, стипендирање најбољих ученика и студената, изградња спортских објеката, стимулирање успјешних спортиста. Уз то, неколико програма Федералног завода за запошљавање фокусирано је искључиво на припаднике младе популације - казао је премијер.

  Додао је да је потребно образовни систем стално прилагођавати потребама тржишта рада, јер ће тако образованим младим људима бити лакше доћи до сигурног запосљења.

  Директорица Халимић упознала је премијера са активностима КУЛТ-а и најчешћим проблемима с којима се млади сусрећу, а до тих сазнања дошло се кроз анкетирање управо младих. Иначе, додала је, КУЛТ ове године обиљежава 20. годишњицу дјеловања.

  Учесници данашњег састанка, којем је присуствовао и в.д. директора Федералног завода за програмирање развоја Нијаз Авдукић, исказали су заједничку опредијељеност када је ријеч о потреби доношења трајних и системских рјешења за младу популацију.