БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Федерација Босне и Херцеговине

Влада Федерације Босне и Херцеговине

69. Одлука о давању сагласности за прихватање гранта за техничку помоћ Европске инвестицијске банке за Пројекат “Коридор Вц у Босни и Херцеговини (поддионица Почитељ-Звировићи)”

На основу члана 19. став (2) Закона о Влади Федерације Босне и Херцеговине ("Службене новине Федерације БиХ", бр. 1/94, 8/95, 58/02, 19/03, 2/06 и 8/06), Влада Федерације Босне и Херцеговине, на 302. сједници, одржаној 10.02.2022. године, доноси


ОДЛУКУ


О ДАВАЊУ САГЛАСНОСТИ ЗА ПРИХВАТАЊЕ ГРАНТА ЗА ТЕХНИЧКУ ПОМОЋ ЕВРОПСКЕ ИНВЕСТИЦИЈСКЕ БАНКЕ ЗА ПРОЈЕКАТ "КОРИДОР Vc У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ (ПОДДИОНИЦА ПОЧИТЕЉ-ЗВИРОВИЋИ)"


I


Федерација Босне и Херцеговине (у даљем тексту: Федерација) прихвата грант намијењен за финансирање Пројекта "Коридор Vс у Босни и Херцеговини (поддионица Почитељ-Звировићи)", у даљем тексту: Пројекат), по Споразуму о гранту за техничку помоћ закљученим између Босне и Херцеговине (у даљем тексту: Корисник) и Европске инвестицијске банке (у даљем тексту: Банка) и Јавног предузећа Аутоцесте Федерације Босне и Херцеговине д.о.о. Мостар (у даљем тексту: ЈП Аутоцесте ФБиХ), у износу до 5.000.000,00 ЕУР.

II


Средства гранта из тачке I ове одлуке, користиће се за реализирање пројекта изградње аутоцесте Коридор Vc у Босни и Херцеговини (поддионица Почитељ-Звировићи).

III


Влада Федерације Босне и Херцеговине потврђује да је документација прихватљива за Федерацију, а посебно:

- Споразум о гранту за техничку помоћ, закључен између Корисника и Банке и ЈП Аутоцесте ФБиХ.

IV


За реализацију ове одлуке и извјештавање задужују се Федерално министарство финансија - Федерално министарство финанција и ЈП Аутоцесте ФБиХ, свако у оквиру своје надлежности.

V


Имплементација Споразума из тачке I ове одлуке не захтијева доношење нових или измјену постојећих закона.

У периоду имплементације Пројекта, у Буџету Федерације Босне и Херцеговине није потребно осигурати финансијска средства за додатно суфинансирање Пројекта.

VI


Даје се сагласност за закључивање Супсидијарног споразума између Корисника и Федерације и Споразума о под-гранту између Федерације и ЈП Аутоцесте ФБиХ за средства из тачке I ове одлуке.

За потписивање Супсидијарног споразума и Споразума о под-гранту, овлашћује се федерални министар финансија - федерални министар финанција.

VII


Ова одлука ступа на снагу наредног дана од дана објављивања у "Службеним новинама Федерације БиХ".

В. број 181/2022
10. фебруара 2022. године
Сарајево


Премијер
Фадил Новалић, с. р.