Ured Vlade FBiH za evropske integracije: Fond za zaštitu okoliša donio Odluku u vezi dodjele sredstava iz budžetske podrške EU

  • 20.11.2023.
  • Ured Vlade Federacije BiH za evropske integracije saopćio je da je direktor Fonda za zaštitu okoliša FBiH donio Odluku koja se odnosi na javne pozive za dodjelu sredstava iz budžetske podrške EU, a u vezi aplikacija provođenje mjera energijske efikasnosti u stambenim objektima za 2023. godinu – JP BPEU SS 2023-1.

     

    Informacije o ovoj odluci u vezi dodjele sredstava dostupne su na internet stranici Fonda za zaštitu okoliša FBiH (https://fzofbih.org.ba/odluku-o-dodjeli-sredstava-na-osnovu-postupka-provedenog-po-javnom-pozivu-za-dodjelu-sredstava-iz-budzetske-podrske-eu-za-provodjenje-mjera-energijske-efikasnosti-u-stambenim-objektima-za-2023-godinu/).

     

    Iz Ured Vlade Federacije BiH za evropske integracije obavještavaju javnost da je na osnovu pregleda prijava zaprimljenih na dan 8.11.2023. godine, po Javnom pozivu za dodjelu sredstava iz budžetske podrške EU za provođenje mjera energijske efikasnosti u stambenim objektima za 2023. godinu JP BPEU SS 2023-1, kao i na osnovu drugog izvještaja, pravo na korištenje sredstava ostvarilo 26 podnosioca prijava u ukupnom iznosu od 119.662,75 KM.