Terzi na otvorenju Sportskih igara u Lukavcu dodjeljena zahvalnica ratnih vojnih invalida

 • 28.09.2022.
 • Terzi na otvorenju Sportskih igara u Lukavcu dodjeljena zahvalnica ratnih vojnih invalida

  Pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo, danas je u Lukavcu otvorio 17. sportske igre RVI FBiH, čiji je organizator Savez ratnih vojnih invalida Federacije BiH. Domaćini manifestacije su predstavnici Saveza RVI Tuzlanskog kantona i Organizacije RVI “Sinovi Bosne” Lukavac.

  U svom obraćanju, Terzo je čestitao i zahvalio organizatorima na pripremljenim sadržajima, a učesnicima poželio sportsku sreću i ugodno druženje.

   - Neka ove igre proteknu u lijepom druženju, razmjeni iskustava, a prije svega u jednoj pozitivnoj i pobjedničkoj atmosferi. Vi ste bili pobjednici kad je bilo najpotrebnije, to ste i ostali. Ne sumnjam da će tako biti i danas – poručio je Terzo.  

  Takmičenje se održava u Sportskoj dvorani Javne ustanove Centar za kulture Lukavac uz učešće ekipa Saveza ratnih vojnih invalida Srednjobosanskog, Tuzlanskog, Bosansko-podrinjskog, Hercegovačko-neretvanskog, Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo.

  Savez ratnih vojnih invalida Federacije BiH dodijelio je Terzi zahvalnicu za doprinos u provođenju i razvoju programskih ciljeva i zadataka ovog saveza.

  Inače, prije zvaničnog otvaranja sportskih igara, pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, položio je cvijeće na centralno spomen obilježje u Lukavcu i odao počast šehidima i poginulim borcima.