Premijer Novalić posjetio skladište robnih rezervi u Visokom: Počela podjela paketa za 17.000 socijalno ugroženih porodica

 • 16.09.2022.
 • Premijer Novalić posjetio skladište robnih rezervi u Visokom: Počela podjela paketa za 17.000 socijalno ugroženih porodica

  Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić posjetio je danas skladište u Visokom gdje se nalaze robne rezerve Federacije BiH.

   

  Kako je Novalić istaknuo, tu su smješteni proizvodi koji su, prema Uredbi Vlade FBiH, namijenjeni za 17.000 socijalno ugroženih porodica.

   

  - Distribucija ovih potrepština je već krenula. Jedna trećina proizvoda je podijeljena dok će u narednoj sedmici biti dostavljena i ostala roba namijenjena toj kategoriji društva - podvukao je Novalić.

   

  Istaknuo je da svako društvo, koliko god bilo bogato, ima porodice sa socijalnim potrebama.

   

  - No, vrlo je važno ići ka tom cilju i da se pomogne što više socijalno ugroženim porodicama. Cilj ove Vlade je da sve kategorije društva žive bolje - rekao je Novalić.

   

  Podvukao je da se snaga jednog društva ogleda u tome koliko pomaže ove najugroženije kategorije, te je najavio da će Vlada Federacije BiH i dalje nastaviti biti garant normalnog života u Federaciji BiH.