Ministar Isak povodom Dana nezavisnosti BiH položio cvijeće na spomen-obilježja, te prisustvovao svečanoj tribini u Zenici

  • 03.03.2024.
  • Ministar Isak povodom Dana nezavisnosti BiH položio cvijeće na spomen-obilježja, te prisustvovao svečanoj tribini u Zenici

    Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak polaganjem cvijeća na spomen obilježja “Kameni spavač” i “Papirna” u Zenici, odao je počast svim žrtvama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine i Narodno-oslobodilačkog rata 1941-1945.godine, te čestitao praznik svim građanima BiH.

    Također, iz FMUP-a je saopćeno da je ministar Isak u ovom gradu prisustvovao svečanoj tribini o temi „Uloga i važnost odbrane Gornje Zenice za Grad Zenicu“.

    - Svakog dana sa posebnim poštovanjem trebamo se sjetiti svih boraca 7. muslimanske viteške brigade Zenica koji su pokazali hrabrost i odlučnost u ratu, a mnogi od njih su svoje živote dali za slobodnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Oni su svoju odanost i patriotizam dokazali kad je bilo najpotrebnije, a na nama je da nastavimo njihovu borbu tako što ćemo očuvati jedinstvenu i cjelovitu BiH - kazao je ministar Isak, saopćeno je iz FMUP-a.