Riješeno trajno stambeno zbrinjavanje za 19 porodica u Kladnju

 • 27.09.2023.
 • Riješeno trajno stambeno zbrinjavanje za 19 porodica u Kladnju

  Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar prisustvovao je danas uručenju ugovora i useljenju korisnika novoizgrađenih stanova u Kladnju.

  S ministrom Dizdarom ovom događaju prisustvovali su i ministar za ljudska prava BiH Sevlid Hurtić, načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović i predstavnici donatora iz Europske unije, saopćeno je iz Federalnog ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

   

  Iz Federalnog ministarstvo, koje u Federaciji Bosne i Hercegovine realizira projekat koji osigurava smještaj porodicama kroz Regionalni stambeni program (RSP), navode da je završena implementacija projekta za neprofitno socijalno stanovanje u Kladnju.

   

  Ključeve novoizgrađenih stanova danas je preuzelo 19 porodica iz populacije povratnika, raseljenih i socijalno osjetljivih, čime su trajno riješili stambeno pitanje.

   

  - Sretni smo što smo izgraditi ova dva funkcionalna i kvalitetna objekta ovdje u Kladnju i što su korisnici uselili u njih prije zime. Ovo je rezultat dobre saradnje domaćih institucija i Europske unije koji su bili uključeni u realizaciju ovih projekata i ono što je najvažnije vidimo 19 sretnih porodica. Danas smo zaboravili sve poteškoće na koje smo nailazili u izgradnji  objekata, jer smo došli do konačnog cilja i uslovnih prostorija za buduće korisnike, istakao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar

   

  Iz Federalnog ministarstvo ističu da je danas ključeve stana preuzeo i Mustafić Senaid.

   

  - Protjeran sam iz Milića. Boravio sam u kolektivnom centra 27 godina. Ovo je veliki dan za sve nas. Današnjim danom sam riješio najznačajnije pitanje u životu. Sretan sam što ću sa budućim komšijama nastaviti svoj život i vjerujem da slijede bolji dani za sve nas - kazao je Mustafić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.