Novalić: Zlatni ljiljani i košarkaški zmajevi donijeli su večeras radost za sve Bosance i Hercegovce

  • 11.11.2022.
  • Novalić: Zlatni ljiljani i košarkaški zmajevi donijeli su večeras radost za sve Bosance i Hercegovce

    Premijer Federacije BiH Fadil Novalić jedan je od onih koji su večeras željno iščekivali ishode utakmica dvije bh. reprezentacije, koje su odigrane u Sarajevu, finala Svjetskog prvenstva u sjedećoj odbojci, te jedne od najvažnijih u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u košarci.

    Igračima i svim članovima reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci i košarci uputio je najiskrenije čestitke.

    - Košarkaškim zmajevima čestitam na sjajnom rezultatu 83:78 protiv Mađarske, a našim zlatnim ljiljanima na drugom mjestu osvojenom u finalu Svjetskog prvenstva u Sarajevu. Iako nam je izmakla zlatna medalja, viceprvaci u sjedećoj odbojci uvijek su bili i ostaju među najboljim promotorima naše domovine. A, BiH se voli i kad gubi i kad vodi! Čestitam im i na najbolje organizivanom Svjetskom prvenstvu u Sarajevu.

    I oni i naši košarkaški zmajevi donijeli su večeras radost za sve Bosance i Hercegovce. Na nama u Vladi ostaje zadaća da im se nastavimo zahvaljivati sa konkretnim podrškama, nagrađivati uspjehe svih naših sportista i tako biti podstrek budućim pobjedničkim podvizima na sportskim terenima - izjavio je za Fenu premijer Novalić.