Ministar Martić u Brezi: Izdvojeno 210.000 KM za sanaciju lokalne ceste i poboljšanje energetske učinkovitosti

 • 19.10.2022.
 • Ministar Martić u Brezi: Izdvojeno 210.000 KM za sanaciju lokalne ceste i poboljšanje energetske učinkovitosti

  Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i načelnik Općine Breza Vedad Jusić potpisali su ugovore o sufinanciranju projekata iz ove Općine koje je podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja putem javnog poziva u ukupnom iznosu od 210.000 KM.

  Ministar Martić tom prilikom je istaknuo kako je Federalno ministarstvo prostornog uređenja ove godine podržalo dva projekata iz Općine Breza. Riječ je o sanaciji dijela lokalne ceste Breza - Mahmutović rijeka u iznosu od 150.000 KM i provedbi mjera energetske učinkovitosti s ciljem uštede energije u iznosu od 60.000 KM.

  - Projekti iz Općine Breza koji se tiču sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta i utopljavanja zgrada radi uštede energije su ispunili sve formalno pravne uvjete propisane našim javnim pozivom i time su osigurali financijska sredstva iz ovogodišnjeg Proračuna Federacije BiH - kazao je ministar Martić.

  Načelnik Jusić se zahvalio ministru Martiću na značajnoj financijskoj podršci, naglašavajući kako su podržani projekti od velikog značaja za Općinu Breza, čijom će realizacijom biti poboljšani uvjeti života lokalnog stanovništva.

  Uz ministra Martića i načelnika Jusića, potpisivanju su nazočili i načelnikovi suradnici iz Općine Breza, kao i dekan Sutješkog dekanata i župnik župe Sv. Barbara u Brezi Pero Brkić.

  Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade FBiH o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.