Ministar Lokmić u Tešnju na obilježavanju 31. godišnjice Trećeg korpusa Armije RBiH

  • 01.12.2023.
  • Ministar Lokmić u Tešnju na obilježavanju 31. godišnjice Trećeg korpusa Armije RBiH

    Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić prisustvovao je danas u Tešnju obilježavanju 31. godišnjice osnivanja Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. Kako je saopćeno iz Federalnog ministarstva, manifestaciju je organizirao Savez ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa ostalim temeljnim boračkim organizacijama ZDK.

    - Mi danas u Tešnju govorimo o značajnom datumu koji nije važan samo za područje srednje Bosne, nego i za cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine. Svojim prisustvom, pokazujemo patriotizam i zahvalnost svima onima koji su životima i dijelovima tijela branili i odbranili državu BiH. Nama u amanet je ostavljeno da ne zaboravljamo uspjehe i podvige koje su ostvarili borci Armije RBiH. Patriotima Trećeg korpusa, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobiliziranim borcima, komandantima, uime Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i u svoje lično, upućujem čestitke povodom godišnjice osnivanja Trećeg korpusa Armije Republike BiH - kazao je Lokmić.

    Današnja manifestacija je obilježena defileom, te je položeno cvijeće na  Spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima i održana Svečana akademija u Domu kulture Tešanj, saopćilo je Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.