Ministar Delić se sastao s delegacijom iz Republike Austrije

 • 22.09.2023.
 • Ministar Delić se sastao s delegacijom iz Republike Austrije

  Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić sastao se danas s delegacijom  Republike Austrije koju je predvodila generalna direktorica za evropska, međunarodna i pitanja iz oblasti socijalne politike resornog austrijskog ministarstva Edeltraud Glettler.

  Na sastanku se razgovaralo o aktuelnim izazovima i mjerama koje se tiču osoba sa invaliditetom, zatim o praksama i procesima deinstitucionalizacije, o socijalnim uslugama i modelima njihove primjene, te o problemu nasilja nad ženama.

  Iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike navode da je današnji susret uvod u daljnju razmjenu iskustava između Republike Austrije i Federacije Bosne i Hercegovine koji će se nastaviti sredinom oktobra kada je zakazana posjeta ministra Delića austrijskom resornom ministarstvu.

  Razgovaralo se i o mogućem susretu ministra Delića sa federalnim ministrom socijalne politike i brige, zdravlja i zaštite potrošaća Republike Austrije Johannesom Rauchom.

  Na današnjem sastanku učestvovala je i ambasadorica Republike Austrije u BiH Urlike Hartmann, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.