FMROI: 15 povratničkih porodica u Srebrenici dobilo pomoć za izgradnju stambenih jedinica

 • 20.09.2022.
 • FMROI: 15 povratničkih porodica u Srebrenici dobilo pomoć za izgradnju stambenih jedinica

  Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i zamjenik načelnik opštine Srebrenica Hamdija Fejzić danas su u Srebrenici potpisali ugovore sa 15 povratničkih porodica o dodjeli građevinskog materijala za izgradnju i rekonstrukciju stambenih objekata.

   

  Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u svim povratničkim zajednicama realizira program izgradnje i rekonstrukcije stambenih jedinica u vidu dodjele građevinskog materijala kako bi aplikanti imali stambeni minimum neophodan za život jedne porodice.

   

  - Doprinos Ministarstva se ogleda u tome da kroz dodjelu neophodnog građevinskog materijala omogućimo porodicama da obnove svoje stambene  jedinice. Neki od njih i proširuju svoje kuće zbog brojnosti porodice. Posebno smo obradovani kada to radimo u Srebrenici koja je simbol smrti, ali i života. Vidimo zainteresiranost mladih porodica za obnovom imanja i to daje nadu - rekao je ministar Ramić.

   

  Dodao je da će Ministarstvo nastaviti podržavati povratak kroz sve programe zapošljavanja i samozapošljavanja, kao i poljoprivrede, obrazovanja i sve druge segmente kako bi se stvorili jednake šanse za one koji su se odlučili vratiti i ostati na svome, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.