Federalno ministarstvo poljoprivrede objavilo poziv za mjere novčanih podrški po modelu ostalih vrsta podrški, rok za prijave 5. oktobar

 • 29.09.2023.
 • Federalno ministarstvo poljoprivrede objavilo poziv za mjere novčanih podrški po modelu ostalih vrsta podrški, rok za prijave 5. oktobar

  Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčane podrške po modelu ostalih vrsta podrški.

  Obavijest o uslovima i rokovima za podnošenje zahtjeva za podršku po ovom modelu, Pravilnik i obrasci zahtjeva su dostupni na web stranici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.   

  U Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja novčane podrške po modelu ostalih vrsta podrški nalaze se sve potrebne informacije potencijalnim korisnicima. To su informacije o korisnicima, općim i posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati korisnici novčane podrške po modelu ostalih vrsta podrški u 2023. godini, prihvatljivim i neprihvatljivim troškovima, intenzitetu i visini podrške, mjerama i dokumentima koje treba priložiti uz obrazac zahtjeva.

  Iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva napominju da je Pravilnik objavljen u Službenim novinama Federacije BiH, broj 74/23, a da je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za podršku 5.10.2023. godine.