Aktuelno


FUCZ: Iz rijeke Bune izvučena haubička granata

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite u petak su, u prvoj samostalnoj ronilačkoj operaciji, uspješno uklonili haubičku granatu u Blagaju, koja se nalazila na dubini 1,80 do 2,00 metra, na lokaciji ispod Lahine ćuprije u koritu rijeke Bune.

Više
Dujmović: Promoviranje vrijednosti Olova

Federalno ministarstvo kulture i sporta organiziranjem 20. redu manifestacije “Dani Europskog naslijeđa” želi promovirati vrijednosti u Olovu i utvrditi na koji način oživjeti ovaj grad koji je bio najrazvijeniji u srednjem vijeku - izjavila je resorna federalna ministrica Zora Dujmović i zahvalila kulturnim profesionalcima na velikom interesovanju za učešće na manifestaciji koja će biti održana od 25. do 27. oktobra na području Olova i Vareša.

Više
Novalić i Čović pustili u rad novoizgrađenu transformatorsku stanicu Mostar 9

Federalni premijer Fadil Novalić i član Predsjedništva BiH Dragan Čović danas su pustili u rad novoizgrađenu transformatorsku stanicu TS 110/x kV Mostar 9 (Buna), čija je vrijednost 4,6 milijuna konvertibilnih maraka.

Više
Održana 73. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je održana u Mostaru, dala suglasnost Javnom poduzeću Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo na Okvir politike preseljenja (OPP) za projekt modernizacije cestovnog sektora FBiH za razdoblje 2014.-2020. godina.

Više
Bh. predstavnici automobilske industrije na okupljanju VW dobavljača

Završena je dvodnevna posjeta bh. privrednika iz automobilske industrije firmi Volkswagen AG, tokom koje su prisustvovali okupljanju VW partnera i posjetili jednu od pet matičnih VW fabrika.

Više
Inspektori FUIP-a izvršili 1.718 nadzora i izdali 677 prekršajnih naloga u iznosu od 1.048.800 KM

Federalna uprava za inspekcijske poslove je u periodu od 3.10. do 19.10.2016. godine, a u pogledu vršenja pojačanih inspekcijskih nadzora u unutrašnjoj kontroli na teritoriji Federacije BiH, izvršila 1.718 inspekcijskih i 58 kontrolnih nadzora, sačinila 1.277 zapisnika, te izdala 677 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1.048.800 KM.

Više

ARHIVA
Ponedjeljak,
24. oktobar 2016.
ARHIVA