Aktuelno


Adekvatan sistem socijalne zaštite za djecu - obaveza svih institucija

Na regionalnoj konferenciji „Socijalna zaštita za djecu - razmjena dobrih praksi“ koja je počela danas u Sarajevu, istaknuto je da je socijalna zaštita za djecu pitanje koje se tiče svih državnih institucija, obrazovnih, socijalnih, poreznih i ostalih koje treba da kreiraju sistem za zaštitu ranjivih kategorija djece i porodica.

Više
Milićević u Washingtonu na sastancima Svjetske banke i MMF-a

Federalna ministrica financija Jelka Milićević u delegaciji državnih i entitetskih vlasti boravi u Washingtonu na godišnjim sastancima Svjetske banke i Međunarodnoga monetarnog fonda.

Više
13. malonogometni turnir posvećen sjećanju na Aliju Izetbegovića

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović otvorio je u Olovu 13. međunarodni turnir u malom nogometu “Alija Izetbegović”.

Više
Ministar Ramić u posjeti Janji: Otvorena igrališta i školski kabinet za povratničku djecu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je posjetio povratničku zajednicu Janja u Bijeljini, gdje se susreo s predstavnicima povratničke zajednice i lokalnih vlasti, te u pratnji izaslanstva Muftijstva tuzlanskog u Osnovnoj školi „Meša Selimović“ otvorio školski kabinet za vjeronauku i rekonstruirano igralište škole koju pohađa 950 učenika.

Više
Efikasan rad Federalne uprave za inspekcijske poslove

Federalna uprava za inspekcijske poslove, provodeći opredjeljenje Vlade Federacije BiH, nastavila je borbu protiv sive ekonomije. Inspekcije su u svim resornim oblastima aktivnosti usmjerile na ključne tačke koje su prepoznate kao mogući izvori sive ekonomije s ciljem suzbijanja nezakonitog ponašanja određenih subjekata nadzora

Više
Prvi poljoprivredno-prehrambeni forum u Federaciji BiH

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, u partnerstvu sa USAID/Sweden FARMA II projektom je 11. oktobra 2017. godine organizovalo Poljoprivredno-prehrambeni forum za FBiH na kojem je pokrenut dijalog između javnog i privatnog sektora na području poljoprivrede.

Više

ARHIVA
Utorak,
17. oktobar 2017.
 
ARHIVA