pomoc pomoc
Arhiva

Aktuelno

Oct
30
Hitna sjednica Vlade FBiH: Imenovan v.d. direktora privrednog društva „Operator - Terminali Federacije“

Vlada Federacije BiH je na današnjoj 63. hitnoj i telefonski održanoj sjednici dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru privrednog društva „Operator - Terminali Federacije“ d.o.o. Sarajevo za imenovanje Hermedina Zornića za vršioca dužnosti generalnog direktora na period do šest mjeseci, odnosno do okončanja postupka izbora generalnog direktora na osnovu javnog konkursa.
Više
Oct
29
Održana 137. sjednica Vlade Federacije BiH
Na današnjoj 137. sjednici, koja je održana u Mostaru, Vlada Federacije BiH je utvrdila Nacrt budžeta FBiH za 2015. godinu i Zakon o njegovom izvršavanju, te prihvatila finansijske planove Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, Federalnog fonda solidarnosti i Stručne službe Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2015. godinu.
Više
Oct
28
Predstavnici „Gredelj-Revoma“ u Vladi FBiH
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu predstavnike sindikata firme „Gredelj-Revom“ d.o.o. Dobošnica koji su mjesecima u štrajku, a već desetak dana se nalaze u Sarajevu kako bi skrenuli pažnju na probleme s kojima se suočavaju i pokušali naći prihvatljivo rješenje.
Više
Oct
28
Primopredaja geodetske opreme

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove izvršena je primopredaja satelitskih prijemnika i totalnih stanica.
Više
Oct
23
Održana 136. sjednica Vlade Federacije BiH
Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je održana u Sarajevu, razmatrala Prednacrt proračuna FBiH za 2015. godinu, o kojem će se, kao i o Prednacrtu zakona o njegovom izvršavanju, izjasniti na sljedećoj sjednici, kada o ovim dokumentima mišljenja i sugestije dostave federalna ministarstva.
Više
Oct
23
Zimsko računanje vremena

Sukladno Zakonu o računanju vremena („Službene novine Federacije BiH“ br. 24/97 i 50/03), zimsko računanje vremena počinje 26. listopada 2014. godine, tako što će se pomjeranjem za 60 minuta unatrag/unazad vrijeme u 3 sata 00 minuta 00 sekundi računati kao 2 sata 00 minuta 00 sekundi, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
Više
Petak,
31. oktobar 2014.
RSS aktuelnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
Za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba