Arhiva

Aktuelno

Apr
21
Premijer Nikšić održao sastanak s premijerom Tuzlanskog kantona

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić je danas održao radni sastanak s premijerom Tuzlanskog kantona Bahrijom Umihanićem. Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju u ovom kantonu i zajedničkim aktivnostima s ciljem unapređenja stanja u brojnim oblastima.
Više
Apr
17
Završena 110. sjednica Vlade FBiH
Vlada Federacije BiH je na današnjoj 110. sjednici, koja je održana u Sarajevu, nakon razmatranja Informacije o uočenim nepravilnostima u postupku privatizacije i poslovanju privrednih društava nakon završetka postupka privatizacije ili otvaranja stečaja, zatražila od nadležnih tužilaštava u Federaciji BiH da se, u što kraćem roku, očituju o svim izvještajima o počinjenim krivičnim djelima i drugim informacijama koje su im dostavile Finansijska policija FBiH, te druge institucije Federacije BiH, a tiču se zloupotreba u postupku privatizacije i poslovanja privrednih društava prije, tokom i nakon okončanja tog postupka i donesu konačne tužilačke odluke u vezi s ovim predmetima.
Više
Apr
17
Turska delegacija u Vladi FBiH

Federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan i savjetnik premijera FBiH Haris Abaspahić danas su, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, primili delegaciju oblasti Eskišehir u Republici Turskoj na čijem čelu je bio guverner Gungor Azim Tuna.
Više
Apr
16
Premijer FBiH posjetio preduzeća u Visokom
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas je posjetio Visoko, gdje je obišao kompanije Provis, Vispak, Prevent i KTK.
Više
Apr
16
Ministar Mašić uručio 1.900 primjeraka naučne literature

U okviru kontinuiranih programa podrške izdavanju i otkupu referentne naučne literature i visokoškolskih udžbenika, federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić uručio je danas, u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH (NUB) u Sarajevu, svim univerzitetskim bibliotekama na području Federacije BiH komplete enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature.
Više
Ponedjeljak,
21. april 2014.
RSS aktuelnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
Za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba