Aktuelno


Postignut napredak u pregovorima o granskom kolektivnom ugovoru

Pregovori između Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH i predstavnika vlada kantona Federacije BiH o granskom kolektivnom ugovoru za područje obrazovanja, koji su posljednjih mjeseci vođeni u koordinaciji Pregovaračkog tima Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke su okončani, a zaključeno je da o preostalim neusaglašenim dijelovima ovog kolektivnog ugovora bude pregovarano na nivou kantona, uzimajući u obzir da je obrazovanje oblast koja, po Ustavu FBiH, spada u kantonalnu nadležnost.

Više
Ministar Drljača primio delegaciju MMF-a

Federalni ministar rada i socijalne politike i zamjenik premijera FBiH Vesko Drljača primio je delegaciju Misije Međunarodnog monetarnog fonda, na čelu sa šefom Misije Nadeenom Ilahijem.

Više
Sastanak s Misijom MMF-a

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević se danas sastao s Misijom Međunarodnog monetarnog fonda za Bosnu i Hercegovinu, na čelu sa šefom Misije Nadeemom Ilahijem.

Više
Održan 14. međunarodni memorijalni turnir „Mustafa Hajrulahović Talijan“

U Domu mladih u sarajevskoj Skenderiji održan je 14. međunarodni memorijalni bokserski turnir „Mustafa Hajrulahović Talijan“.

Više
Održane 13. sportske igre RVI Federacije BiH

U Mostaru su proteklog vikenda održane 13. sportske igre ratnih vojnih invalida Federacije Bosne i Hercegovine na kojima su učestvovale ekipe saveza RVI HNK, KS, ZDK, TK, USK i SBK, a takmičili su se u malom nogometu, sjedećoj odbojci, šahu, pikadu, stonom tenisu, streljaštvu, ribolovu i bacanju kugle.

Više
Otkazani najavljeni protesti

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i član Kolegija Doma naroda u Parlamentu FBiH Osman Ćatić su se u Konjicu sastali s Koordinacijom boračkih udruženja i saveza u FBiH.

Više

ARHIVA
Utorak,
27. septembar 2016.
ARHIVA