Aktuelno


Bajramska čestitka premijera Novalića

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima islamske vjeroispovijesti, uputio čestitku povodom Ramazanskog bajrama u kojoj se kaže:

Više
Vlada FBiH - Većina zahtjeva boraca u proceduri je ispunjavanja

Ukoliko bi bio uveden borački dodatak u Federaciji Bosne i Hercegovine dvije trećine budžeta bilo bi izdvajano za boračko-invalidsku zaštitu, rečeno je danas nakon sjednice Vlade Federacije BiH na kojoj je jedna od tačka dnevnog reda bilo upravo rješenje pitanja demobiliziranih boraca.

Više
Održana 108. sjednica Vlade Federacije BiH

Kontinuirano prateći stanje u oblasti boračko-invalidske zaštite Vlada Federacije BiH je, na današnjoj 108. tematskoj sjednici koja je održana u Sarajevu, usvojila Informaciju o poduzetim aktivnostima u oblasti boračko-invalidske zaštite od strane Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Informaciju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova – Federalne uprave policije o poduzetim mjerama i radnjama povodom okupljanja ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Više
Premijer Novalić primio ambasadora Minasija

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, u nastupnu posjetu ambasadora Republike Italije u BiH Nicolu Minasija.

Više
Muent i Brown kod premijera Novalića

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić susreo se danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, s direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj za zemlje Zapadnog Balkana Holgerom Muentom. Susretu je prisustvovao i direktor Predstavničkog ureda EBRD-a u BiH Ian Brown.

Više
Održana 107. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, na današnjoj sjednici koja je održana u Sarajevu, odobrila da iz sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH koja su deponovana na transakcijskom računu posebnog fonda Razvojne banke FBiH, na račun Federalnog zavoda za PIO, bude doznačeno 399.865,41 KM za penzionisanje 25 radnika privrednog društva Agrokomerc d.d. Velika Kladuša, koji su ispunili zakonske uslove za odlazak u penziju, a ne mogu je ostvariti zbog neuplaćenih doprinosa.

Više

ARHIVA
Ponedjeljak,
26. juni 2017.
 
ARHIVA