pomoc pomoc
Arhiva

Aktuelno

Feb
27
Čestitka premijera Nikšića povodom 1. marta/ožujka, Dana nezavisnosti BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić je povodom 1. marta/ožujka, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, uputio čestitku svim građanima naše zemlje u kojoj se kaže:
Više
Feb
27
2. mart/ožujak neradni dan u Federaciji BiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na osnovu člana 19. stav 2. Zakona o Vladi FBiH, na 153. sjednici, održanoj 25.2.2015. godine u Mostaru, donijela Odluku kojom je, u povodu obilježavanja 1. marta/ožujka, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ponedjeljak, 2. mart/ožujak 2015. godine proglašen neradnim danom u Federaciji BiH.
Više
Feb
25
Održana 153. sjednica Vlade Federacije BiH
Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić upoznao je članove Vlade FBiH, na početku današnje sjednice koja je održana u Mostaru, s Nalogom predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare od 20.2.2015. godine, kojim zahtijeva obustavu svih aktivnosti donošenja odluka koje nisu neophodne za funkcioniranje Federacije BiH. Danas je zaključeno da, ovim povodom, premijer Nikšić uputi pismo predsjedniku Čavari.
Više
Feb
23
Federalni fond pomaže sanaciju klizišta u USK

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac, danas je u Bihaću s gradonačelnikom ovog grada Emdžadom Galijaševićem, načelnikom općine Cazin Nerminom Ogreševićem i direktorom Direkcije regionalnih cesta Unsko-sanskog kantona Amelom Alagićem razgovarao o sanaciji klizišta u ugroženim naseljima, te na regionalnim putevima na područjima Bihaća i Cazina.
Više
Feb
19
Održana 152. sjednica Vlade FBiH
Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici koja je održana u Sarajevu, zadužila Federalno ministarstvo finansija da isplati poticaje vezane za primarnu poljoprivrednu proizvodnju unesenu u Jedinstveni račun Trezora Federalnog ministarstva. Ova sredstva će biti odmah isplaćena.
Više
Feb
18
U Tuzli od poplava obnovljene 33 oštećene kuće

U zgradi Gradske uprave Grada Tuzla održan je sastanak na kome se govorilo o sanaciji klizišta na području Tuzle i Tuzlanskog kantona
Više
Nedjelja,
01. mart 2015.
RSS aktuelnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
Za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba