pomoc pomoc
Arhiva

Aktuelno

Sep
16
Upravni odbor Federalnog fonda za pomoć nastradalim: Krenula pomoć prema krajnjim korisnicima
Na današnjoj (trećoj) sjednici Upravnog odbora Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH, održanoj u Mostaru, kojoj je predsjedavao premijer FBiH Nermin Nikšić, koji je po funkciji i predsjednik Upravnog odbora, direktor Fonda Jasmin Jaganjac podnio je informaciju o dosadašnjim aktivnostima na registraciji i radu Fonda.
Više
Sep
16
Održana 132. sjednica Vlade Federacije BiH
Vlada Federacije BiH je, na današnjoj 132. sjednici u Mostaru, utvrdila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u organima vlasti Federacije BiH, čime se ovaj propis usuglašava sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH.
Više
Sep
16
Redovni izvještaj o stanju u FBiH za 15/16.9.2014. do 10.00 sati

Izvještaji kantonalnih operativnih centara civilne zaštite, MUP-a, BiHAMK-a i FHMZ-a
Više
Sep
16
Ministar Trhulj u SAD-u: Susret sa pomoćnikom državnog sekretara i prezentacija poslovnih mogućnosti za saradnju

U okviru radne posjete Sjedinjenim Američkim Državama federalni ministar energije, rudarstva i industrije Erdal Trhulj razgovarao je u State Departmentu sa dr Robertom Ichordom, zamjenikom pomoćnika državnog sekretara State Departmenta za energiju i njegovim saradnicima.
Više
Sep
15
U RMU "Breza" pušten u rad novi širokočelni kompleks
U jami Kamenice Rudnika mrkog uglja „Breza“ danas je pušten u rad novi, moderni mehanizovani širokočelni kompleks SHP TAGOR koji je izrađen u skladu sa posljednjim tehnološkim i tehničkim dostignućima u rudarstvu i predstavlja značajan doprinos povećanju sigurnosti rada rudara.
Više
Sep
15
Mašić ozvaničio početak Projekta „Zdravo jedi, zdravo rasti“

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić ozvaničio je danas, u JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Naše dijete“ u Tuzli, tačnije u Vrtiću „Poletarac“, početak Programa za unapređenje zdravlja djece, odnosno Projekta „Zdravo jedi, zdravo rasti“.
Više
Srijeda,
17. septembar 2014.
RSS aktuelnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
Za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba