Arhiva

Aktuelno

Nov
26
Održana 31. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, utvrdila i Parlamentu FBiH uputila Nacrt zakona o povjeravanju javnih ovlasti auto-moto klubovima u Federaciji BiH, odnosno BIHAMK-a i AMSuBiH-a (Auto-moto savez u Bosni i Hercegovini). Zakon uređuje temeljna pitanja koja se odnose na povjeravanje javnih ovlaštenja ovim auto-klubovima.
Više
Nov
24
Puštene u promet novoizgrađene dionice LOT-a 2 Sarajevske obilaznice

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić prisustvovao je danas otvaranju novoizgrađene dionice na LOT-u 2 Sarajevske obilaznice koju je pustio u promet predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.
Više
Nov
24
Čestitka premijera Novalića povodom Dana državnosti BiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je građanima čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.
Više
Nov
24
Za poduzetničke zone 1.495.000 KM

Federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta Amir Zukić i predstavnici 11 općina s područja Federacije BiH danas su u Vladi FBiH potpisali ugovore o dodjeli grant poticajnih sredstava za unapređenje poduzetničkih zona u Federaciji, čija je ukupna vrijednost 1.495.000 KM.
Više
Nov
23
ESV: Rasprava o Prednacrtu zakona o uvezivanju staža

Ekonomsko-socijalno vijeće za teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine na redovnoj sjednici razmatralo je Prednacrt zakona o preuzimanju finansiranja neizmirenih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za osiguranike zaposlene u privrednim društvima s većinskim državnim kapitalom, javnim preduzećima i ustanovama u Federaciji BiH u periodu 1. aprila 1992. do 31. decembra 2014. godine.
Više
Nov
23
Susret Đapo - Golić: Koordinirano djelovanje u zaštiti okoliša

Federalna ministarica okoliša i turizma Edita Đapo i ministrica prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske Srebrenka Golić su, tokom današnjeg sastanka u Sarajevu, dogovorile buduće aktivnosti i najavile slijedeći sastanak u Banjoj Luci u decembru ove godine.
Više
Petak,
27. novembar 2015.
RSS aktuelnosti
U raspravi