Arhiva

Aktuelno

Feb
08
Čestitka ministrice Dilberović povodom Međunarodnog dana obrazovanja

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti Elvira Dilberović uputila je svim građanima BiH, posebno prosvjetnim radnicima, učenicima i studentima, ministarstvima obrazovanja, pedagoškim zavodima, međunarodnim i domaćim nevladinim obrazovnim organizacijama, te svim drugim pojedincima i ustanovama koji sudjeluju u najhumanijoj misiji odgoja i obrazovanja čestitku povodom 9.februara/veljače - Međunarodnog dana obrazovanja.
Više
Feb
05
Ministar Bukvarević: Smanjiti broj udruga branitelja

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević izjavio je u Travniku, nakon sastanka s predstavnicima vlasti SBK-a, te predstavnicima općina i braniteljskih udruga da je u Federaciji BiH nužno smanjiti broj udruga branitelja i urediti kriterije koje trebaju ispunjavati njihovi članovi.
Više
Feb
05
Delegacija Vlade FBiH odala počast poginulim građanima Sarajeva

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je prisustvovala obilježavanju 5. februara - Dana sjećanja na sve poginule građane Sarajeva i 22. godišnjice stradanja sugrađana na Markalama.
Više
Feb
04
Prioritet je zaštita tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata i uloge Armije RBiH

U Sarajevu je održan sastanak federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića s najodgovornijim starješinama korpusa i divizija Armije Republike BiH od 1992. do 1995. godine, kojem je prisustvovao član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
Više
Feb
04
Vlada FBiH pozdravlja napredak postignut u pregovorima za zaključenje novog Općeg kolektivnog ugovora

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine pozdravlja nastavak socijalnog dijaloga u cilju zaključenja novog Općeg kolektivnog ugovora. Ona, također, pozdravlja napredak u približavanju stavova koji je postignut s predstavnicima Udruženja poslodavaca i Sindkata.
Više
Feb
04
Aktivnosti Federalne vlade na izradi nove Strategije za borbu protiv korupcije

U sjedištu Federalne vlade u Sarajevu danas je održan sastanak Radne grupe za pripremu Prijedloga strategije za borbu protiv korupcije 2015-2019 i pratećeg Akcionog plana i Koordinacionog tima za koordinaciju aktivnosti u vezi s pripremom za izradu ovih dokumenata.
Više
Utorak,
09. februar 2016.
RSS aktuelnosti
U raspravi
Javni pozivi