pomoc pomoc
Arhiva

Aktuelno

Dec
19
Organiziran Dan prirodnih nauka
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, u saradnji s prirodno-matematičkim fakultetima univerziteta u Sarajevu i Tuzli, te Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, danas je u Sarajevu, organiziralo je Dan prirodnih nauka.
Više
Dec
19
Jaganjac u Žepču, Maglaju i Zavidovićima

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac jučer je, zajedno s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Munibom Huseinagićem, posjetio načelnike općina Žepče Matu Zovku, Maglaj Mehmeda Mustabašića i Zavidovići Suada Omeraševića.
Više
Dec
18
Održana 144. sjednica Vlade FBiH
Vlada Federacije BiH je na današnjoj 144. sjednici u Sarajevu utvrdila Prijedlog odluke kojom utvrđuje iznos od 421.823.778 konvertibilnih maraka na ime privremenog finansiranja Federacije BiH za razdoblje januar-mart 2015. godine, odnosno do donošenja Budžeta FBiH za 2015. godinu.
Više
Dec
18
Potpisano 49 ugovora za popravak kuća u Orašju

U Federalnom fondu za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH danas je načelnik Općine Orašje Đuro Topić potpisao tripartitne ugovore o dodjeli sredstava krajnjim korisnicima koji su pretrpjeli štete u katastrofalnim poplavama.
Više
Dec
17
U socio-ekonomski razvoj BiH UNDP će u narednih pet godina uložiti 125 miliona dolara
Danas je u Sarajevu u organizaciji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH održana prezentacija Programskog dokumenta UNDP-a za BiH, koji predstavlja stratešku platformu djelovanja u sljedećih pet godina na planu socio-ekonomskog razvoja BiH.
Više
Dec
16
Uručene novčane nagrade za 73 najbolja studenta u FBiH
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić uručio je u danas, na prigodnoj svečanosti u Sarajevu, najboljim studentima sa sva 73 javna fakulteta u Federaciji BiH priznanja i jednokratne novčane nagrade za izvrstan uspjeh ostvaren u prošloj akademskoj godini.
Više
Ponedjeljak,
22. decembar 2014.
RSS aktuelnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
Za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba