Arhiva

Aktuelno

Apr
23
Osmanović primio Sellena i Glišović

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović, sa saradnicima, primio je danas zamjenika generalnog direktora za zajmove i socijalni razvoj Razvojne banke Vijeća Evrope Stephana Sellena i nacionalnu direktoricu u Odjeljenju za projekte u ovoj finansijskoj instituciji Jasminu Glišović.
Više
Apr
21
Premijer Nikšić održao sastanak s premijerom Tuzlanskog kantona

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić je danas održao radni sastanak s premijerom Tuzlanskog kantona Bahrijom Umihanićem. Na sastanku je razgovarano o trenutnom stanju u ovom kantonu i zajedničkim aktivnostima s ciljem unapređenja stanja u brojnim oblastima.
Više
Apr
17
Završena 110. sjednica Vlade FBiH
Vlada Federacije BiH je na današnjoj 110. sjednici, koja je održana u Sarajevu, nakon razmatranja Informacije o uočenim nepravilnostima u postupku privatizacije i poslovanju privrednih društava nakon završetka postupka privatizacije ili otvaranja stečaja, zatražila od nadležnih tužilaštava u Federaciji BiH da se, u što kraćem roku, očituju o svim izvještajima o počinjenim krivičnim djelima i drugim informacijama koje su im dostavile Finansijska policija FBiH, te druge institucije Federacije BiH, a tiču se zloupotreba u postupku privatizacije i poslovanja privrednih društava prije, tokom i nakon okončanja tog postupka i donesu konačne tužilačke odluke u vezi s ovim predmetima.
Više
Apr
17
Turska delegacija u Vladi FBiH

Federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan i savjetnik premijera FBiH Haris Abaspahić danas su, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, primili delegaciju oblasti Eskišehir u Republici Turskoj na čijem čelu je bio guverner Gungor Azim Tuna.
Više
Apr
16
Premijer FBiH posjetio preduzeća u Visokom
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas je posjetio Visoko, gdje je obišao kompanije Provis, Vispak, Prevent i KTK.
Više
Srijeda,
23. april 2014.
RSS aktuelnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
Za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba