pomoc pomoc
Arhiva

Aktuelno

Oct
22
Federalni fond: Za obnovu i izgradnju stambenih objekata još više od 2.000.000 KM

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac i načelnik općine Orašje Đuro Topić su u Sarajevu stavili potpise na tripartitne ugovore za obnovu 57 stambenih objekata, za što će biti doznačeno ukupno 210.000 konvertibilnih maraka.
Više
Oct
21
Ministar Osmanović primio delegaciju UAE
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Adil Osmanović primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, delegaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata, na čelu s pomoćnikom ministra vanjskih poslova za međunarodne organizacije u Vladi UAE Tarikom Ahmedom.
Više
Oct
16
Što prije stvoriti uvjete za rad posebnih odjela Vrhovnog suda i Tužiteljstva Federacije BiH

U nastojanju da, shodno u Federalnom parlamentu usvojenom setu zakona za efikasniju borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, što prije profunkcioniraju posebni odjeli Vrhovnog suda FBiH i Federalnog tužiteljstva, danas je u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu federalni premijer Nermin Nikšić organizirao sastanak na kojem su dogovoreni dalji koraci u provođenju zacrtanih aktivnosti na ovom polju.
Više
Oct
16
Federalni fond za pomoć nastradalim područjima: BH Telecom uplatio 1.000.000 KM

BH Telecom d.d. Sarajevo uplatio je na račun Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH 1.000.000 konvertibilnih maraka.
Više
Oct
15
Nastavljeno doznačavanje sredstava Federalnog fonda nastradalim područjima

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac danas je u Zenici s premijerom Zeničko-dobojskog kantona Munibom Husejnagićem, zeničkim načelnikom Husejinom Smajlovićem i direktorom kompanije “Komrad-Ze” Muhamedom Šibonjićem potpisao ugovor o realizaciji projekta hitne sanacije klizišta i dionice puta za selo Kolići
Više
Oct
15
Čestitka direktorice Gender Centra FBiH

Direktorica Gender Centra Federacije BiH Ana Vuković uputila je svim ženama u ruralnim područjima čestitku povodom 15. oktobra - Svjetskog dana seoskih žena. Svrha obilježavanja ovog dana je senzibilizacija zajednice o velikoj, ali još neprepoznatoj i nepriznatoj ulozi žena sa sela i njihovom doprinosu društvenoj zajednici.
Više
Četvrtak,
23. oktobar 2014.
RSS aktuelnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
Za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba