Aktuelno


Dedić: Nakon sedam godina zakonskog vakuuma, utvrđen Nacrt zakona u šumama

Vlada Federacije BiH utvrdila je, na sjednici u Mostaru, Nacrt zakona o šumama i uputila ga u redovnu parlamentarnu proceduru.

Više
Saopćenje Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

U saopćenju Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, koje su danas uputili udruženjima poljoprivrednika "Krajina" Cazin i "Krajiška zemlja" Cazin – Miostrah, navedeno je da je ovo ministarstvo preuzeto s naslijeđenim dugovanjima prema poljoprivrednim proizvođačima u iznosu od oko 50 miliona KM.

Više
Održana 55. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Mostaru, utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Nacrt zakona o šumama, čiji je cilj očuvanje i zaštita šuma i šumskog zemljišta, snaženje njihovih ekoloških funkcija, planiranje u šumarstvu i upravljanje šumama i šumskim zemljištem, snaženje njihove ekonomske i socijalne funkcije, financiranje biološke obnove i unaprjeđivanje šuma.

Više
Kontinuirana isplata poticaja za poljoprivredu

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva kontinuirano vrši isplatu poticaja u skladu s dinamikom utvrđenom u Programu poticaja za poljoprivredu, te obavještava poljoprivredne proizvođače da je uplaćeno dodatnih 2.861.536,94 KM. Ovi nalozi su predani na banke i trebaju biti realizovani danas.

Više
Razgovor o Prednacrtu zakona o demobilisanim borcima

Prednacrt zakona o demobilisanim borcima, koji treba ujednačiti njihova prava na području Federacije, u roku od 15 dana bit će upućen na razmatranje skupštinama kantona, a nakon toga u dalju proceduru.

Više
Ministrica Dujmović podržala projekt Volontiraj - kreditiraj

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović primila je danas mlade volontere iz dvije sarajevske srednje škole: Druge gimnazije i KŠC - opća realna gimnazija, koji sudjeluju na 9. socijalnom danu.

Više

ARHIVA
Ponedjeljak,
30. maj 2016.
ARHIVA