Aktuelno


Direktor Ajdinović u Lisabonu na edukaciji o sigurnosti hrane

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović, predstavlja Bosnu i Hercegovinu na edukaciji „Bolji trening za sigurniju hranu, koja se održava Lisabonu u periodu od 9.-13.12.2019. godine, u organizaciji Evropske komisije.

Više
Ubrzati ostvarivanje boračkih prava

U sjedištu Vlade Federacije BiH danas je održan sastanak Radne grupe za usaglašavanje Zakona o pravima demobiliziranih branilaca i članova njihovih porodica na čelu sa resornim ministrom Salkom Bukvarevićem. Razgovarano je i o aktivnostima u vezi s primjenom federalnog Zakona, ali i procesu donošenja zakonskog rješenja kantona za branioce mlađe od 57 godina.

Više
Najboljim studentima po 1.300 KM

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti Elvira Dilberović uručila je danas, na prigodnoj svečanosti u Mostaru, najboljim studentima u Federaciji Bosne i Hercegovine zaslužena priznanja i jednokratne novčane nagrade za izvrstan uspjeh ostvaren u akademskoj 2018./2019. godini.

Više
Isplata civilnih invalidnina

​Federalno ministarstvo finansija/financija je saopćilo da su nalozi za isplatu civilnih invalidnina, tuđa njega i pomoći i invalidnina za civilne žrtve rata u Federaciji Bosne i Hercegovine za oktobar/listopad 2019. godine upućeni prema bankama.

Više
Svečano obilježen početak radova na probijanju tunela Zenica

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i šef Delegacije Evropske unije u BiH te specijalni predstavnik Evropske unije Johann Sattler, simbolično su u zeničkom naselju Ponirak ozvaničili početak radova na probijanju sjevernog portala tunela Zenica, na poddionici Koridora Vc Ponirak - Vraca.

Više
Isplata invalidnina za RVI i nositelje ratnih odličja

Iz Federalnog ministarstva financija/finansija saopćeno je da su osigurana sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja, te nositelje ratnih odličja za studeni/novembar 2019. godine, u ukupnom iznosu od 27.609.615,79 KM.

Više

ARHIVA
Četvrtak,
12. decembar 2019.
VIŠE