Arhiva

Aktuelno

Jul
03
ESV: Dijalog partnera o radnom tekstu Nacrta zakona o radu

U nastavku zasjedanja Ekonomsko-socijalnog vijeća (ESV) za teritoriju Federacije BiH, koje je počelo u srijedu, jučer je vođen dijalog socijalnih partnera o radnom tekstu novog zakona o radu (ZOR), a najavljeno je da će rasprava od narednog ponedjeljka biti vođena svakog radnog dana.
Više
Jul
02
Saglasnost za prijem 100 zaposlenika u „Igmanu“ Konjic

Vlada FBiH danas je na sjednici, koja je održana u Mostaru, usvojila Informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o potrebama zapošljavanja novih zaposlenika u privredno društvo „Igman“ d.d. Konjic.
Više
Jul
02
11. juli Dan žalosti u Federaciji BiH

Vlada Federacije BiH danas je na 13. sjednici, koja je održana u Mostaru, donijela Odluku kojom se 11. juli 2015. godine - Dan sjećanja na genocid u Srebrenici proglašava Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Više
Jul
02
Održana 13. sjednica Vlade FBiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj 13. sjednici, koja je održana u Mostaru, donijela Odluku kojom se 11. juli 2015. godine - Dan sjećanja na genocid u Srebrenici proglašava Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Više
Jul
01
Ministar Martić s direktorom RMU „Banovići“

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić održao je sastanak s direktorom RMU „Banovići“ d.d. Banovići Muneverom Čergićem koji ga je upoznao sa aktivnostima na realizaciji projekta izgradnje Termoelektrane Banovići, a na osnovu prethodno urađenog elaborata „Osnovni koncept dugoročnog razvoja RMU Banovići”.
Više
Jul
01
Federalno ministarstvo prostornog uređenja i GIZ potpisali Memorandum o razumijevanju

U Sarajevu je potpisan Memorandum o razumijevanju između Federalnog ministarstva prostornog uređenja i GIZ-a za realizaciju projekta „Konsultacije za energetsku efikasnost u BiH“.
Više
Petak,
03. juli 2015.
RSS aktuelnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
Za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba