pomoc pomoc
Arhiva

Aktuelno

Nov
21
Ugovori za obnovu 357 stambenih jedinica u Maglaju

Danas su u Maglaju direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasmin Jaganjac i načelnik Općine Maglaj Mehmed Mustabašić potpisali tripartitne ugovore za 357 korisnika sredstava Fonda, namijenjenih popravci stambenih jedinica
Više
Nov
21
Na manifestaciji „Znanjem u budućnost“ nagrađeno 88 učenika
U Sarajevu je danas, u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, održana tradicionalna manifestacija „Znanjem u budućnost“ s ciljem promoviranja talentiranih učenika iz Federacije BiH, koji su učestvovali na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima u znanju.
Više
Nov
21
Premijer Nikšić primio direktora EBRD-a za Zapadni Balkan Muenta
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na čelu s novoimenovanim direktorom za Zapadni Balkan Holgerom Muentom, a u kojoj je bio i direktor predstavničke kancelarije ove finansijske institucije u BiH Ian Brown sa saradnicima.
Više
Nov
20
Održana 140. sjednica Vlade Federacije BiH
Vlada Federacije BiH je na današnjoj 140. sjednici koja je održana u Sarajevu donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti na Prijedlog rješenja o dodjeli dijela sredstava trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije za dugoročno finansiranje projekata putem kredita za 2014. godinu u iznosu od 1.140.908,48 konvertibilnih maraka
Više
Nov
19
Proizvodnja namjenske industrije FBiH porasla 40 posto u prvih devet mjeseci ove godine

Prema zvaničnim podacima o proizvodnji namjenske industrije Federacije BiH, ukupan realizovani promet u prvih devet mjeseci 2014. godine od prodaje namjenskih i nenamjenskih artikala i pružanja usluga na ino i domaćem tržištu iznosi 95.237.991,17 konvertibilnih maraka i predstavlja povećanje od 40,8 posto u odnosu na ukupni realizovani promet u istom periodu 2013. godine.
Više
Nov
18
Uručena naučna i stručna izdanja bibliotekama na područjima pogođenim poplavama
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić danas je u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti u Sarajevu uručio komplete naučne i stručne literature bibliotekama na područjima pogođenim poplavama, i to dvjema javnim i dvjema školskim bibliotekama na području Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona.
Više
Nedjelja,
23. novembar 2014.
RSS aktuelnosti
U raspravi

Ured Vlade Federacije
Za odnose s javnošću

Alipašina 41
Sarajevo
Tel: +387 33 21 29 86
Fax: +387 33 22 04 37
info@fbihvlada.gov.ba