Aktuelno


ESV bez zaključka o proširenju Opšteg kolektivnog ugovora u FBiH

Na jučerašnjoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju FBiH u Sarajevu nije formulisan zaključak o zahtjevu Saveza samostalnih sindikata BiH da Opšti kolektivni ugovor bude proširen na sve radnike u FBiH.

Više
Preporuke dva federalna ministarstva zbog ekstremno visokih temperatura

Provodeći zaključke 115. sjednice Vlade Federacije BiH, koja je održana 9.8.2017. godine, federalna ministarstva rada i socijalne politike i zdravstva danas su izdala zajedničko saopćenje, u kojem se kaže...

Više
Isplata civilnih invalidnina

Iz Federalnog ministarstva financija/finansija saopćeno je da su osigurana i prema bankama upućena sredstva za isplatu civilnih invalidnina, tuđe njege i pomoći, te invalidnina za civilne žrtve rata u Federaciji Bosne i Hercegovine za srpanj/juli 2017. godine.

Više
Isplata invalidnina za RVI i nositelje ratnih odličja

Iz Federalnog ministarstva financija/finansija saopćeno je da su osigurana sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja te nositelje ratnih odličja za srpanj/juli 2017. godine u iznosu od 24.856.676,36 KM.

Više
Press-konferencija nakon 115. sjednice Vlade FBiH

Povećanje svih penzija u Federaciji Bosne i Hercegovine za deset posto i izmjene važećeg Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranja narušili bi stabilnost penzionog fonda, a prijedlozi nisu provodivi zbog nedostatka novca u budžetu, rečeno je nakon današnje sjednice Vlade FBiH, koja je razmatrala informaciju o finansijskom stanju u Federalnom zavodu PIO.

Više
Održana 115. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, odobrila da iz sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH, deponovanih na transakcijskom računu posebnog fonda ove banke, bude izdvojeno 182.209,32 KM.

Više

ARHIVA
Petak,
18. august 2017.
 
ARHIVA