Aktualno

Nagrađeni najbolji učenici u Federaciji BiH

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti Elvira Dilberović uručila je danas na svečanosti u Mostaru nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH u školskoj 2018./2019. godini.

Više
Održana 202. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, Upravnom odboru Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću dala saglasnosti za razrješenje Redžepa Salića s dužnosti direktora ovog zavoda, te na rješenja federalnog ministra rada i socijalne politike od 3.12.2019. godine o razrešenju dosadašnjih predsjednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću. Istovremeno, saglasnost je data i za imenovanje privremenih vršilaca ovih dužnosti.

Više
Porezni obveznici u periodu januar - novembar 2019. uplatili 4.795.651.583 KM

Porezna uprava Federacije BiH obavijestila je javnost da su porezni obveznici Federacije BiH, u periodu januar - novembar 2019. godine, uplatili 4.795.651.583 KM javnih prihoda za koje je nadležna Porezna uprava Federacije BiH, što je za 90.153.257 KM više u odnosu na isti period prošle godine.

Više
Savjet za strane investitore FBiH: Zabrinjavajući indeks globalne konkurentnosti

U prostorijama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je održana šesta sjednica Savjeta za strane investitore kojoj je predsjedavao federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović. Osnovni cilj ovog savjetodavnog tijela koje je osnovala Federalna vlada je pomaganje i podsticanje stranih investicija i unapređenje ukupnog poslovog ambijenta.

Više
Posjet institucijama Vlade Republike Slovenije

Zamjenica premijera Federacije BiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević, v.d. ravnatelja Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović i ravnateljica CILAP projekta (Izgradnja kapaciteta za unaprjeđenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini) Andja Zimić su od 2. do. 4 prosinca 2019. godine boravili u posjetu institucijama Vlade Republike Slovenije.

Više
Premijer Novalić: Imamo sve pretpostavke za automobilsku industriju

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je na Poslovnom forumu Privredne komore FBiH (PKFBiH) u Sarajevu izjavio da automobilska industrija u BiH ima dugogodišnju tradiciju, te da ovaj sektor karakteriše dinamičan razvoj i snažna izvozna orijentacija.

Više
ARHIVA
Nedjelja,
08. prosinac 2019.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE