Aktualno

Održana 37. redovna sjednica Federalnog štaba civilne zaštite

Na današnjoj 37. redovnoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite, kojom je predsjedavala zapovjednica, zamjenica federalnog premijera i ministrica finansija Jelka Milićević, prihvaćen je Izvještaj o radu u 2019. godini i Program aktivnosti Federalnog štaba civilne zaštite u 2020. godini.

Više
Vlada FBiH finansijski će podržati košarkašku reprezentaciju BiH u kolicima

U sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine danas je upriličen prijem za reprezentaciju BiH u košarci u kolicima koje su u ime Vlade FBiH ugostili premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalni ministri Salko Bukvarević i Šemsudin Dedić.

Više
Hitna sjednica Federalne vlade

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, dopunila Odluku sa 210. redovne sjednice održane 20.2.2020. godine, te dala prethodnu saglasnost za imenovanje Elnura Salihovića za četvrtog vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora privrednog društva Energoinvest d.d. Sarajevo, uime državnog kapitala.

Više
Ministrica Đapo sa ambasadoricom Švicarske

Federalna ministrca okoliša i turizma Edita Đapo sastala se danas, u sjedištu ovog ministarstva u Sarajevu sa ambasadoricom Švicarske Andre Rauber Saxer.

Više
Olakšana prodaja oduzetog nakita od plemenitih metala

Prodaja oko sedam i po kilograma nakita od plemenitih metala, koji je oduzet u prekršajnom postupku, zaplijenjen u inspekcijskom nadzoru i ustupljen na upravljanje Poreznoj upravi Federacije BiH (PUFBiH), nije dala željene rezultate kroz dvije javne aukcije organizovane prošle godine jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Više
Uskoro javni pozivi za pomoć u liječenju i sufinansiranju sahrana i dženaza branilačke populacije

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na jučerašnjoj sjednici usvojila je prijedloge odluka o usvajanju programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi pojedincima – za pomoć u liječenju boraca-branitelja“, i „Transfer za sufinansiranje troškova sahrana i dženaza pripadnika braniteljskih populacija“.

Više
ARHIVA
Ponedjeljak,
24. veljaccaron;a 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE