Aktualno

Federalno ministarstvo okoliša i turizma spremno učestvovati u operativnoj akciji “30 dana na moru”

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo sastala se danas, u sjedištu ovog ministarstva u Sarajevu, s Vericom Trbić, stručnom savjetnicom u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, za INTERPOL Sarajevo.

Više
Održana 188. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, i utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Nacrt zakona o infrastrukturi prostornih podataka (IPP) Federacije BiH. Ovaj propis uređuje pravila za osnivanje, održavanje i razvoj infrastrukture prostornih podataka FBiH, njen sadržaj, kao i uspostavljanje i nadležnosti njenih tijela. Riječ je o cijelom skupu tehnologija, mjera, normi, usluga, ljudskih kapaciteta i ostalih faktora koji omogućavaju djelotvorno objedinjavanje, upravljanje, održavanje i dijeljenje prostornih podataka određenih ovim zakonom s ciljem zadovoljenja potreba u FBiH, kao i njihove upotrebe van FBiH.

Više
Novalić i Bukvarević s fočanskim borcima

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević i predstavnici Udruženja 182. viteška (fočanska) lahka brigada su, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, razgovarali o manifestaciji u povodu obilježavanja godišnjice osnivanja ove brigade i izgradnji spomen-obilježja i pristupnog puta na Grebku.

Više
Borci iz Breze kod ministra Bukvarevića

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević sasatao se danas s predsjednikom Koordinacije boračkih organizacija Armije RBiH Sabahudinom Ramićem, predsjednikom Saveza RVI Federacije BiH Esadom Delićem i predstavnicima boračkih organizacija iz Breze.

Više
Pojašnjenja o realizaciji vansudskih nagodbi

Ured premijera FBiH odgovorio je na nekoliko novih pitanja koja se odnose na provođenje Uputstva za zaključenje i izvršenje ugovora o vansudskoj nagodbi.

Više
Ministar Bukvarević s delegacijom Brčko Distrikta BiH

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas se u sjedištu Vlade FBiH sastao s delegacijom iz Brčko Distrikta BiH. Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj problematici u vezi s braniocima protiv kojih se vode sudski procesi, te provedbi Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica u Brčko disktriktu.

Više
ARHIVA
Petak,
23. kolovoz 2019.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE