Aktualno

Čampara i Korman posjetili Specijalnu policijsku jedinicu

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman posjetili su danas Specijalnu policijsku jedinicu FUP-a u sastavu Federalnog MUP-a.

Više
Ministar Drljača s predstavnicima IOM-a

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača sastao se danas u Sarajevu sa šefom misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Peterom Van Der Auweraertom.

Više
Počele pripreme za organizaciju manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2019"

Danas je održan prvi sastanak Organizacionog odbora manifestacije "Odbrana BiH - Igman 2019", na kojem su prezentirani i usvojeni planovi i programi s finansijskom konstrukcijom aktivnosti manifestacije koja se ove godine obilježava devetnaesti put.

Više
Pet novih automobila za Federalnu upravu civilne zaštite

U okviru projekta Evropske unije za podršku i unapređenje rada sistema civilne zaštite, nadležnim upravama civilne zaštite u Bosni i Hercegovini uručeno 11 novih terenskih vozila, u vrijednosti većoj od 250.000 eura.

Više
Bukvarević s predstavnicima SABNOR-a BiH

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević sastao se s predstavnicima Udruženja Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata BiH (SABNOR) s ciljem zajedničkog definisanja nastavka saradnje i jačanja antifašističkog fronta.

Više
Đapo s kantonalnim resornim ministrima o uspostavi novih zaštićenih područja

S ciljem suradnje i uspješnog provođenja aktivnosti na uspostavi novih zaštićenih područja, federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo održala je sastanak s resornim kantonalnim ministrima iz Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona 10, te predstavnicima Programa Ujedinjenih nacija za okoliš (UNEP).

Više
ARHIVA
Četvrtak,
25. travanj 2019.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA