Aktualno

Proglašen prestanak stanja nesreće uzrokovane koronavirusom u FBiH

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku da 31.5.2020. godine prestaje stanje nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH.

Više
Poboljšavati status boračke populacije

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, održao sastanak s predstavnicima Jedinstvene organizacije boraca BiH i maloljetnih doborovoljaca s kojima je razgovarao o statusu boračke populacije i planiranim aktivnostima na njegovom poboljšanju. Podsjetio je na opredjeljenje Vlade FBiH i resornog ministarstva da je isplata redovnih mjesečnih boračkih naknada prioritet i da ne smije biti dovedena u pitanje.

Više
Džindić: Dobili smo informacije o RMU Banovići koje nam nisu bile poznate

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić izjavio je danas u Sarajevu nakon sastanka s novim v.d. direktora RMU Banovići Fadilom Kudumovićem da je saznao neke informacije koje do sada nisu bile poznate o tom rudniku.

Više
Ministar Dedić: Podršku proljetnoj sjetvi dobit će 18.400 poljoprivrednika u FBiH

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić izjavio je da je resorno ministarstvo okončalo javni poziv za proljetnu sjetvu, koji je realiziran u saradnji s kantonalnim ministarstvima i općinama.

Više
Bajramska čestitka premijera Novalića

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, bh. građanima islamske vjere uputio čestitku za Ramazanski bajram.

Više
Od 11. do 19. maja broj zaposlenih u FBiH povećan za 2.154

Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH je 19. maja 2020. po prebivalištu osiguranika iznosio 510.073, a po sjedištu poslodavca 510.321. Dakle, od 11. do 19. maja 2020. broj zaposlenih po prebivalištu osiguranika je povećan za 2.154.

Više
ARHIVA
Subota,
30. svibanj 2020.
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
VIŠE