Aktualno

FMON: Održana radionica „Medijsko izvještavanje o naučnim/znanstvenim temama“

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH okupili su medijske radnike na radionici u Sarajevu u namjeri da zajedničkim naporima doprinesu da naučnih tema bude više u medijskom prostoru Bosne i Hercegovine, kroz atraktivne i zanimljive priče, te programske sadržaje.

Više
Ministar Džindić: Paralment FBiH raspravljat će o budućnosti Bloka 7 TE Tuzla

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je, komentirajući kako će se najava predsjednika Narodne Republike Kine Xi Jinpinga da više neće ulagati u termoelektrane u inozemstvu odraziti na gradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, rekao da treba razmisliti koji su pravci da se taj projekt prekine na regularan i zakonit način, prenosi Fena.

Više
FMROI: Osiguran pripravnički staž za 80 mladih pripravnika

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je u Sarajevu uručio ugovore o obavljanju pripravničkog staža za 80 mladih ljudi povratnika s visokom stručnom spremom.

Više
Dedić i Huskić o nastavku saradnje na projektima vodosnabdijevanja

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u Sarajevu s načelnikom Općine Tešanj Suadom Huskićem razgovarao o projektima vodosnabdijevanja u općinama u Federaciji BiH.

Više
FMROI: U Jablanici osam porodica dobilo ključeve stanova

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je s načelnikom općine Jablanica Damirom Šabanovićem uručio ključeve novoizgrađenih stanova za osam porodica, dosadašnjih korisnika kolektivnih centara.

Više
Džindić s predstavnicima USAID-a o energetskom sektoru

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas se, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, susreo s delegacijom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koju je predvodio Mak Kamenica, direktor Projekta asistencije energetskom sektoru u Bosni i Hercegovini (USAID EPA).

Više
ARHIVA
Četvrtak,
23. rujan 2021.
VIŠE