Aktualno

Dedić na Globalnom forumu za hranu i poljoprivredu u Njemačkoj

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić je, na poziv Vlade Savezne Republike Njemačke i ministrice poljoprivrede Julije Klöckner, učestvovao na 11. konferenciji ministara poljoprivrede u Berlinu, održanoj u okviru Globalnog foruma za hranu i poljoprivredu (GFFA).

Više
Bukvarević s predstavnicima koordinacije boračkih saveza

Mogućnost izrade jedinstvenog zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica razmatrana je na redovnom radnom sastanku federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića i njegovih saradnika s predstavnicima koordinacije boračkih saveza Armije RBiH i HVO-a, održanom u Sarajevu.

Više
Ajdinović: Nastavak pojačanih inspekcijskih aktivnosti i u 2019. godini

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović na današnjoj press-konferenciji istakao je da su federalni inspektori u protekle tri godine imali pune ruke posla i dobre rezultate.

Više
Održana 169. sjednica Vlade Federacije BiH

Uvažavajući brojne zahtjeve javnosti, Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, na prijedlog Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, usvojila inicijativu za pokretanje revizije diploma svih uposlenih u federalnim organima uprave, federalnim institucijama, zavodima, agencijama, direkcijama i drugim organima čiji je osnivač Federacija BiH.

Više
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti oštro osudilo incident u tuzlanskoj Gimnaziji

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti oštro je osudilo incident u Gimnaziji „Ismet Mujezinović“ u Tuzli, u kojem su teško ozlijeđene direktorica i pedagogica ove škole.

Više
Radno vrijeme prilagoditi zimskim uslovima

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, u skladu sa Zakonom o zaštiti na radu („Službeni list SRBiH“, broj: 22/90), preporučuje poslodavcima da, usljed vremenskih neprilika izazvanih snježnim padavinama i niskim temperaturama na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, provedu posebne mjere zaštite kojima će spriječiti štetne posljedice po zdravlje radnika.

Više
ARHIVA
Srijeda,
23. siječanj 2019.
 
Nacrt pravila za izradu zakona i drugih propisa FBiH
ARHIVA