Aktuelno


Ramić u Zvorniku: S povratnicima potpisani ugovori vrijedni 1.000.000 KM

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratničku zajednicu u Zvorniku i s gradonačelnikom ovog grada Zoranom Stevanovićem potpisao sporazum koji definise prioritete o izgradnji infrastrukture u povratničkim mjestima.

Više
PUFBiH: Povećan broj zaposlenih u Federaciji BiH

Porezna uprava Federacije BiH saopćila je da je 12. aprila 2021. godine ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH, prema prebivalištu stanovnika, iznosio 520.701. Ovaj broj veći je za 1.508 u odnosu na podatak od 5. aprila 2021. godine, kada je bio 519.193.

Više
Održana sjednica ESV-a

Sedma (127.) sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritoriju Federacije BiH održana je 15. aprila 2021. godine.

Više
Završena 263. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji BiH na dan 12.4.2021. godine, s predloženim naredbama i preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva (KŠ FMZ).

Više
Ramić s načelnicima Drvara i Grahova, te predstavnicima povratnika u Posavinu

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić održao je sastanak s načelnicom Drvara Dušicom Runić i načelnikom Grahova Urošem Đuranom.

Više
Premijer Novalić primio u oproštajnu posjetu talijanskog ambasadora Minasija

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Italije u BiH Nicolu Minasija, koji sredinom juna završava svoj mandat i napušta našu zemlju.

Više

ARHIVA
Ponedjeljak,
19. april 2021.
VIŠE