Aktuelno


Ajdinović: Rekordnih 111.212 inspekcijskih nadzora u devet mjeseci

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) Anis Ajdinović izjavio je danas u Sarajevu da su u rekordnih 111.212 inspekcijskih nadzora u devet mjeseci 2019. godine utvrdili 3.891 prekršaj i izdali prekršajne naloge u iznosu 5,48 miliona KM.

Više
Održana 195. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu, usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i dala saglasnost za prijem ukupno 268 radnika u ZD RMU Kakanj d.o.o. Kakanj, 62 radnika u ZD RMU Đurđevik d.o.o. Đurdevik, 105 radnika u Rudnici Kreka d.o.o. Tuzla, te jednog u ZD RMU Zenica d.o.o. Zenica (supruge poginulog rudara).

Više
Zlatna plaketa ministru Salki Bukvareviću

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata prisustvovao obilježavanju 25. godišnjice rada i postojanja Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzla.

Više
Ministrica Dujmović s najboljim bh. atletičarem Amelom Tukom

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović primila je danas najboljeg bh. atletičara i osvajača srebrne medalje na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Dohi Amela Tuku.

Više
Novalić i Uebber razgovarali o predstojećim reformama

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanu ambasadoricu SR Njemačkje u BiH Margaret Uebber zaželivši joj dobrodošlicu.

Više
Porezna uprava FBiH najavila pojačane kontrole obveznika fiskalizacije

U nastavku koordiniranih aktivnosti Porezna uprava Federacije BiH će u narednom periodu provoditi pojačane kontrole obveznika fiskalizacije kod kojih je analizom podataka sa servera Porezne uprave FBiH utvrđeno da je storniran i reklamiran značajan dio ostvarenog prometa.

Više

ARHIVA
Petak,
18. oktobar 2019.
VIŠE