Aktuelno


Završena 253. sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH se, na današnjoj sjednici u Sarajevu, izjasnila o zaključku kojim ju je Predstavnički dom Parlamenta FBiH zadužio da, kroz dijalog sa socijalnim partnerima, najkasnije do 15.2.2021. godine uputi u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku novi Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica za vrijeme trajanja recesije.

Više
Uručeno rješenje investitoru za eksploataciju rude u Varešu

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je uručio rješenje za površinsku eksploataciju i preradu olova, cinka i barita generalnom direktoru kompanije Adriatic Metals PLC Paolu Croninu i izvršnom direktoru kompanije Eastern Mining d.o.o. Adnanu Teletoviću.

Više
Novalić: Učiti mlade univerzalnoj vrijednosti svakog čovjeka

U povodu Dana sjećanja na žrtve holoklausta, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić poručio je:

Više
Ministar Zukić učestvovao na webinaru o problemima poduzetnica u FBiH

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić učestvovao je danas na webinaru “Prepreke na putu poduzetnicama za dobijanje finansijske potpore/kredita od banke”, koji je organiziralo Udruženje poslovnih žena u BiH. Webinar je organizovan u okviru projekta „Osnažene žene za snažne zajednice/Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH“, koji finansira Gender Centar FBiH iz sredstava FIGAP II Programa.

Više
FMOT: Reakcija ministrice Đapo

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo reagovala je na najave u Parlamentu Bosne i Hercegovine o nepodržavanju uvođenju jedinstvenog evropskog broja za hitne situacije 112 zbog prenosa nadležnosti. Reakciju ministrice Đapo prenosimo u cijelosti:

Više
Poziv Porezne uprave FBiH

Porezna uprava Federacije BiH poziva porezne obveznike da vrše evidentiranje prometa putem fiskalnih uređaja, uredno i blagovremeno kreiraju dnevne izvještaje o ostvarenom prometu, vode knjige dnevnih izvještaja i da sami provjere prenosa dnevnih izvještaja na server ove uprave.

Više

ARHIVA
Četvrtak,
28. januar 2021.
VIŠE