Aktuelno


Potpisan Kolektivni ugovor za djelatnost poštanskog saobraćaja u FBiH

Kolektivni ugovor za područje djelatnosti poštanskog saobraćaja u Federaciji Bosne i Hercegovine potpisan je u Sarajevu, saopćeno je iz Ureda premijera FBiH. Ovaj ugovor su potpisali, uime Vlade Federacije BiH, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić i predsjednik Sindikata BH Pošta Sarajevo Eldin Šabanović.

Više
Isplata civilnih invalidnina

Nalozi za isplatu civilnih invalidnina, tuđa njega i pomoći, i invalidnina za civilne žrtve rata u Federaciji Bosne i Hercegovine za juli/srpanj 2020. godine su upućeni prema bankama.

Više
Uplata javnih prihoda za januar-juli 2020. godine

Porezni obveznici Federacije BiH su u periodu januar-juli ove godine uplatili 2.906.151.300 KM javnih prihoda za koje je nadležna Porezna uprava Federacije BiH, što je u odnosu na isti period 2019. godine manje za 143.695.177 KM, ili za 4,7 posto, saopćila je Porezna uprava Federacije BiH.

Više
Novalić: Sve bolnice će biti aktivirane kao izolatoriji

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić rekao je danas u Sarajevu da je na sastanku s predstavnicima kantona dogovoreno da Vlada FBiH preuzme na sebe komunikaciju s javnošću o opasnosti koju predstavlja koronavirus, te da će sve bolnice biti aktivirane kao izolatoriji.

Više
Isplata invalidnina za RVI i nositelje ratnih priznanja

Iz Federalnog ministarstva finansija/financija saopćeno je da su osigurana sredstva za isplatu invalidnina za ratne vojne invalide, obitelji poginulih branitelja, te nositelje ratnih priznanja za juli/srpanj 2020. godine, u ukupnom iznosu od 26.214.682,87 KM.

Više
Podaci Porezne uprave FBiH o broju zaposlenih

Prema podacima Porezne uprave FBiH, ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH 3. augusta 2020. godine po prebivalištu osiguranika iznosi 516.462. Od početka pandemije, u Federaciji BiH je 5. maja 2020. godine zabilježen najmanji broj zaposlenih i bio je 507.607.

Više

ARHIVA
Četvrtak,
13. august 2020.
VIŠE