Aktuelno


Novalić i Lasić na svečanosti probijanja prve cijevi tunela Počitelj

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, federalni premijer prometa i komunikacija Denis Lasić i direktor JP Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić prisustvovali su danas obilježavanju probijanja desne cijevi tunela Počitelj, duge 1.163 metra. Ovaj tunel je dio autoceste na Koridoru Vc, poddionice Počitelj - Zvirovići koja je ukupno duga 11,07 kilometara.

Više
Novčane nagrade nadarenim učenicima i studentima

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača potpisao je danas ugovore s 21 nadarenim učenikom i studentom bez oba roditelja ili koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica.

Više
Ministar Ramić u Srebrenici: Od sada iz Sućeske u Srebrenicu i Miliće asfaltnim putem

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić danas je boravio u Srebrenici gdje je, zajedno s predstavnicima povratnika, prisustvovao puštanju u promet novoizgrađenog puta Žutica - Sućeska - Srebrenica.

Više
Đapo: Javni poziv za pomoć turističkom sektoru ove sedmice

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo razgovarala je s predsjednikom Udruženja turističkih privrednika Federacije BiH Senadom Halilovićem.

Više
U nedjelju kazaljke sat unazad

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike podsjeća da je Zakonom o računanju vremena („Službene novine FBiH“, br. 24/97 i 50/03) propisano da ljetno računanje vremena završava posljednje nedjelje u oktobru/listopadu, tako što se kazaljke na satovima pomjeraju za 60 minuta unazad.

Više
Federacija BiH: Podaci o izvozu i uvozu

Federacija BiH je za septembar 2020. godine ostvarila izvoz u ukupnoj vrijednosti 632.282 hiljada KM, što je 22,2 posto više u odnosu na august 2020., odnosno ili 2,3 posto manje u odnosu na septembar prethodne godine.

Više

ARHIVA
Četvrtak,
22. oktobar 2020.
VIŠE