Aktuelno

Vujanović: Nema potrebe za stvaranjem gužvi u trgovinama i velikim zalihama roba
13 Mar 2020Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović potvrdio je da su sve trgovine u Federaciji BiH uredno snabdjevene svim robama široke potrošnje, naglašavajući robne artikle poput prehrambenih proizvoda i sredstava za higijenu za kojima je trenutno prekomjerna potražnja uslijed pandemije koronavirusa.

- Sve robe su u potpunosti dostupne potrošačima i nema potrebe za stvaranjem gužvi u trgovinama i nabavkom velikih i nepotrebnih zaliha roba široke potrošnje - kaže Vujanović. 

Predstavnici vodećih trgovinskih lanaca u Federaciji BiH s kojima je Federalno ministarstvo trgovine u konstantnom kontaktu informisali su Vujanovića da "lanci snabdijevanja od dobavljača ka maloprodajnim objektima funkcionišu uredno i da su svi njihovi kapaciteti adekvatno pripremljeni za potencijalnu povećanu potražnju za određenim grupama proizvoda".

 

Federalno ministarstvo će, u saradnji s nadležnim organima i trgovcima, i dalje pratiti situaciju i informisati javnost u vezi sa snabdijevanjem tržišta robama široke potrošnje.

 
Srijeda,
15. juli 2020.
VIŠE