Aktuelno

Ministar Bukvarević s delegacijom Udruženja generala BiH
11 Mar 2020Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević razgovarao s delegacijom Udruženja generala BiH u kojoj su bili predsjednik Udruženja general Rizvo Pleh, te generali Vahid Karavelić, Hamid Bahto, Džemal Merdan i Ismet Hadžić Mutevelija.

Razgovarano je o aktulenom stanju u BiH, načinima na koji se može dati doprinos u jačanju naše domovine danas kada je na sceni snažni pokušaj relativiziranja istine o njenoj odbrani.

Zaključeno je da je potrebno pružiti snažniju podršku svim braniocima protiv kojih se vode određeni procesi, ali u isto vrijeme značajnije podržavati i okupljati se u okviru obilježavanja značajnih datuma kako bi i prijateljima i neprijateljima pokazali da i danas branimo domovinu i da će tako biti dokle god bude patriota. U narednom periodu dogovoreno je i da bude upriličen sastanak s predstavnicima Ministarstva odbrane BiH i 2. pješadijskog puka Oružanih snaga koji baštini tekovine Armije RBiH kako bi se pokušalo iznaći rješenje za određena otvorena pitanja koja su u nadležnosti ovog državnog ministarstva.Delegacija je pozdravila aktivnosti ministra i resornog boračkog ministarstva u prethodnom periodu, te su iskazali zahvalnost za izuzetno dobru i uspješnu saradnju na brojnim projektima. Posebno su pozdravili vraćanje isplatnog koeficijenta za oko 11.800 bivših oficira i podoficira kojima je bio nepravedno umanjen.

Govoreći o problemima unutar boračke populacije kazali su kako je mnogo toga učinjeno, ali da tako treba nastaviti i budućnosti jer su branioci najzaslužnija kategorija naših građana za sve što danas imamo. Osudili su sve pokušaje izjednačavanja žrtve i agresora, te relativiziranja istine o herojskoj i časnoj odbrani naše domovine.

Delegacija je još jednom potvrdila punu podršku jačanju naše domovine kroz sve dostupne mehanizme, te su podsjetili da su generali i danas uz domovinu isto kao i kad je to bilo najpotrebnije, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Nedjelja,
27. septembar 2020.
VIŠE