Aktuelno

Obilježavanje Dana Armije RBiH ove godine u Goraždu
05 Feb 2020Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević održao je sastanak s delegacijom 2. pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH povodom obilježavanja 15. godišnjice njegovog formiranja i 28. godišnjice Armije RBiH.

Na sastanku, na kojem su prisustvovali komandant Kasim Mešić i major Almir Kuluglić, dogovorena je podrška resornog ministarstva obilježavanju 15. aprila, ali i realizaciji projekta otvaranja muzeja Drugoj pješadijskog (rendžerskog) puka na lokaciji kasarne Dubrave.

Zahvalili su federalnom ministru za dosadašnju podršku i pomoć pri realizaciji svih aktivnosti, te prezentirali plan aktivnosti za naredni period.

Govoreći o ovogodišnjem obilježavanju 15. aprila, posebno su istakli da će obilježavanje u Goraždu biti masovnije od svih prethodnih jer je jedan od ciljeva okupiti što veći broj patriota. Centralna svečanost planirana je 15. aprila na lokaciji kasarne „Kosova“, a nastavak druženja, kojem bi trebalo prisustvovati više od 700 ljudi, planiran je u dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu. Dan ranije će u Sarajevu na šehidskom mezarju Kovači i gradskim grobljima bit položeno cvijeće i odata počast svim šehidima i poginulim braniocima.

Ministar Bukvarević je čestitao Drugom pješadijskom puku na svim aktivnostima i uloženim naporima da na lokaciji kasarne Dubrave bude otvoren muzej koji će biti dostupan svim generacijama i koji će baštiniti istinu o časnoj i herojskoj odbrani od agresora.

Pozvao je sve institucije i pojedince da donacijama pomognu ovaj izuzetno značajan projekat čija je realizacija planirana za kraj ove godine, kao i sva boračka udruženjima, organizacije i saveze da 15. aprila dođu na obilježavanje u Goraždu i zajedno sa saborcima evociraju uspomene na časnu i herojsku odbranu jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Petak,
18. septembar 2020.
VIŠE